Høyhastighetsbane

26.jun.2007 @ 16:01

Norsk Bane er på hugget . Nå skal det investeres for å få høyfartsbane også i Norge. Det er gledelig at det som for få årsiden var et visjonær ønsketenkning i noen ungdomspartiers program nå er blitt dagsakutelt for det store politiske flertall. At dette nå er politisk gangbart skyldes innsatsen til bl.a. Norsk Bane og andre illsjeler.

Der Telemarkspolitikerne har diskutert flikking på 100 år gammel jernbane, har private investorer våget å drømme større. Toget går dersom vi ønsker å legge de nye traseene via Telemark. Dersom politikerne i vårt fylke ikke nå slutter opp om initiativene risikerer vi å få Telemark som høyhastighetsfri fylkeskommune. Det er nok av andre fylker og fylkeskommuner som vil legge toget om sitt område.

Fylkeskommunen har nå muligheten til å få til det ikke har klart selv. Tog som kan konkurrere med privatbilismen og flytrafikken.

Fylkeskommunen kan diskutere bompenger, eidangertunlell og bratsbergbane, men ingen av disse tingene gjør Telemark spesielt interresant kommunikasjonsmessig. Som et fylke midt mellom storbyene Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand er det rart vi ikke ønsker å få plassert Norges knutepunkt i Telemark!


Kommentarer:
Postet av: Hans Kr.

Man bør kanskje tenke litt mer befolkningsgrunnlag før man fanataserer for mye om dette jernbaneprosjektet.

I Norge bør vi kanskje først og fremst konsentrere oss om å få det jernbanenettet vi i dag har i moderne og funksjonsdyktig stand, før vi drømmer oss bort i høyhastighetsprosjekter fra Europa, og ellers i verden.

Norge er ikke verdens navle, det er faktisk bare ytterkanten av et Europa.

Og hvis stalige eller fylkeskommunale instanser skal inn i dette prosjektet, kan man jo lure på hvor pengene da skal komme fra.

Nok en gang ved å heve avgiften for bilistene, og bruke dette for å finansiere den nye banen, mens man bekler det hele med en Milømerkelapp for syns skyld.

26.jun.2007 @ 16:18
URL: http://magnor.nettblogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5470725
hits