Kommunestyret 13/11

13.nov.2008 @ 21:18
I dag følte jeg virkelig KrF hadde regien i kommunestyret.

Tre virkelige saker på kartet i dag (en annen viktig sak ble trukket og det var en sak om valg av supplant til kommunestyret):

1. Interpellasjon om fair trade. (fremmet av bloggeren i 2006). Senere påmindt i formannskapet i 2008 og nå fremmet av solidaritetslista. Denne saken er det enstemmig tilslutning til. Jeg gleder meg til vi kommer igjang i 2009.

2. Interpellasjon om ungdomsklubben (fremmet av bloggeren til dette møtet). Interpellasjonen har bakgrunn i artikler i Telen vedrørende sprengningsarbeid som har ført til omfattende skader og en usikker fremtid for ungdomsklubben. Ordføreren sa seg enig i at situasjonen i dag ikke er tilfredstillende og det blir holdt et møte med utbygger i neste uke for å forsøke å komme til en enighet.

3. Bosetning av flyktninger. I formanskapet la bloggeren inn et forslag om at kommunen skulle bosette 30 flyktninger fra 2010. I kommunestyret argumenterte bloggeren for at vi kunne gjøre dette allerede fra 2009, da vi til nå i år har klart flere bosettinger enn prognosene tilså i formannskapet.

Forslaget fra KrF i formannskapet ble da likevel stående og det er et godt og offensivt forslag. Til nå i år har kommunen bosatt 10 flyktninger.

Kommunestyret vedtok dermed at man skulle ta imot minst 15 flyktninger i 2009 og 30 fra 2010.

Nå gjelder det for Notoddens befolkning å åpne hjem og leiligheter for flykningene. Der det er hjerterom er det husrom heter det. La oss håpe det gjelder i Notodden.
Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6579293
hits