Hedrer diktator!

27.nov.2008 @ 09:13
Idretten har gitt Europas siste diktator, Alexandr Lukasjenko, pris for sitt arbeid for idretten. Dette slukker hele den Olympiske ånd!

Hviterussland regnes som Europas siste diktatur hvor president Alexander Lukasjenko har styrt landet med jernhånd siden 1994. Akkurat som ved forrige valg vant opposisjonen ingen av de 110 setene i nasjonalforsamlingen under høstens valg. I Hviterussland kontrollerer staten alle slags media, noe som for eksempel betyr at enhver form for kritikk av myndighetene straffes med arrestasjoner og fengsling. Å registrere en politisk organisasjon som ikke gir sin støtte til presidenten er strengt forbudt, og å samle mer enn femten personer på ett sted, vil også bli straffet med fengsling.

KrFU har sammarbeid med unge opposisjonspolitikere i Hviterussland. Planen er at vi skal reise neste helg (3-5 des.) med en delegasjon. Dessverre klarer vi ikke å oppnå kontakt med våre sammarbeidspartnere.

Idretten har nå gitt diktatoren Lukasjenko en pris som sikkert feires i stor stil i Hviterusslands kontrollerte media. En talsperson i Europas Olympiske komitee sier til Aftenposten; "han har gjort mye bra for den olympiske idretten, og sport er ikke politikk. Sport er litt enklere." Kanskje man skulle tenkt seg om og forholde seg til idretten, og ikke gi priser til diktatorer.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6679490
hits