Verdens dyreste land!

28.feb.2009 @ 22:20
Kjære medborger. Vi hører til stadighet om at Norge er et av verdens rikeste land. Hvorfor må det da være slik at vi også er ett av verdens dyreste land?

Jeg, en ganske normal skattebetaler, kunne tenke meg å beholde litt mer av mine opptjente penger. Summen jeg tjener i jobben er lik 100%. Av dette har allerede min bedrift vært så snille å betalt staten 14,1% for å ha meg ansatt. Jeg selv betaler 38% i skatt til Kristin Halvorsen. Og av de resterende pengene betaler jeg 25% (14% på hamburger og cola) av alt jeg handler i moms til samme statsråd. Når jeg så gjør opp status skal jeg betale årsavgift, bensinavgift, piggdekkavgift og bompenger på bilen, som også skattes som en formue i ligningen. Som om ikke de 25% i moms, importavgiften, registreringsavgiften, miljøgebyret og forsikringen ikke var nok.

Er det penger igjen så skal man da betale lisensavgiften på TV, og det bør man jo gjøre om man har en liten drøm om å bli kulturminister. De som har regnet litt underveis vil finne ut at det fortsatt er noen kroner igjen. Hva skal jeg så gjøre med de? Kirken vil jo gjerne ha 10?ende, fadderbarnet mitt er mer beskjedent og tar kun 150 kr pr måned. Husleien i Oslo er ikke billig, og det koster fortsatt penger å få seg nye klær.

Tilbake til hvorfor det må være så dyrt å bo i verdens rikeste land. Det verserer ulike teorier. 1. Kristin Halvorsen har mistet PIN-koden til oljefondet.
2.Pengene hoper seg så opp at man må stadig bygge nye pengebinger, dette er dyrt, og vaktholdet har enda ikke vært ute på anbud.
3. Staten er for byråkratisk. At det finnes et eget departement bare for modernisering sier jo sitt.

For den jevne normann virker det absurd at vi har en enorm statlig rikdom, og fortsetter med et svært høyt skatte og avgiftsnivå.

Forleden fikk jeg brev fra Dagfinn Høybråten. Det er alltid hyggelig å bli spurt om å hjelpe, denne gangen med en gave til partiet. KrF er flinke til å be om hjelp på dette området, men er KrF like flinke til å gi folk muligheter til å kunne bidra økonomisk til gode formål? Eller er det slik at vår valgfrihet ikke eksisterer når det gjelder enkeltmenneskenes økonomiske handlefrihet?

Kommentarer:
Postet av: Marit

Går for teori 1. Er veldig lett å glemme PIN-koder, spesielt når det ikke er din egen;P

01.mar.2009 @ 20:20
Postet av: ella

jajaja.. det er et regnestykke som ikke funker og det vet du like godt som jeg.Nå over til det viktige.. er du bare sent ute eller nekter du å ta utfordringen?

28.mar.2009 @ 23:51
URL: http://www.morfjord.blogspot.com

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/7632719
hits