122

29.apr.2011 @ 10:02

122 stemmer er antallet som skal til for oppheve paragrafen som beskytter enhver lovendring knyttet til partiets formålsparagrafer og bekjennelsesplikt.

Egne beregninger og samtaler med kilder i partiet gjør at jeg nå føler meg rimelig sikker på at endringen får de nødvendige 122 stemmene. Et antall på ca 40 personer har flagget motstand. Samtidig har svært sentrale "høvdignger" som f.eks Kristian Helland, fylkesleder i Hordaland gitt sin tilslutning til det nye forslaget. Partilederen har på imponerende vis har vist diplomatiske evner i denne saken. Jeg tror ikke noen andre en Dagfinn Høybråten ville kunne klart en slik prosses, som jo tross alt er en betydelig modernisering, men ikke noen liberalisering av partiet.

Landsmøtet har overrasket før. Under 2007 landsmøtet valgte landsmøtet Inger Lise Hansen til 2.nestleder. Det var ikke overraskene for oss tallknusere i datidens KrFU, men det var svært overraskende at det skjedde allerede i første runde og med god margin. Dette var nok den første bekreftelsen på at partiet var klare for en moderinsering.


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/27738910
hits