Dagfinn Høybråtens siste tale som leder i KrF

29.apr.2011 @ 12:46

Det var en opplevelse å følge DHs siste tale som leder i KrF. Da Høybråten overtok etter Valgerd Svarstad Haugland på et ekstraordinært landsmøte i 2004 gav han i sin første tale klar beskjed; 2005, 2007 og 2009 var valgene han skulle bruke på å reise partiet. Derfor kom det ikke som en overraskelse at han nå valgte å gi pinnen videre.

KrF har under DH først å fremst stabilistert seg. Partiet var i fritt fall i perioden før han overtok. Fra rekorden på 13,7 i 1997 og regjeringsmakt med statsminister i to perioder var det kraftige fall som sørget for det ekstraordinære landsmøtet i 2004.

Jeg vil først og fremst berømme DH for 3 ting i dag:

- Røykeloven - sjelden har skjeldsordene vært mer høylytte og graverende enn under denne debatten. I dag er det bare et lite mindretall som ønsker tilbake til røykfulle kafeer og restauranter.

- Helse-/Arbeids og sosialministeren - På disse to enormt tunge departementene var DH en bærebjelke. Ingen lokalsykehus ble lagt ned. Ingen flip-flopping av typen Strøm Eriksen eller Hansen. Leverte til terningkast 6.

- Fattigdom - DH har et hjerte for Afrika. Selv om han under forrige landsmøte advarte mot økningen (6.15 ut i sendingen) fra KrFU har han holdt saken varm og i likhet med Kjell Magne Bondevik har han store oppgaver foran seg i det internasjonale samfunnet.

Til lykke med det videre arbeidet Dagfinn!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/27740346
hits