Ny KrF-regjering

30.apr.2011 @ 19:04

Etter som det synes klart at den rød/grønne regjeringen trenger avløsning kommer jeg med et forslag til ny KrF-regjering med oppdateringer fra landsmøte. Kjenner at jeg begynner å glede meg mens jeg skriver dette...

Statsminister: Knut Arild Hareide (partileder)

Utenriksminister: Hilde Frafjord Jonhson (tidligere statsråd)
Finansminister: Hans Olav Syvertsen (parlamentarisk leder)

Kommunalminister: Bjørg Tysdal Moe (nestleder med lang erfaring fra KS)
Samferdselsminister: Lisbeth Iversen (byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen)
Helseminister: Dagfinn Høybråten (gjorde det glimrende sist gang)
Utdanningsminister: Filip Rygg (byråd for skole i Bergen)

Barne og Familieminister: Dagrun Eriksen (nestleder)
Miljøvernminister: Inger Lise Hansen (tidligere KrFU-leder og nestleder)
Justisminister: Sturla Henriksbø (sentralstyremedlem og fagperson på området)
Landbruk, fiskeri, olje og enerigminister: Line Henriette H. Hjemdal (stortingsrepresentant)

Idretts og kulturminister: Kjell Ingolf Ropstad (stortingsrepresentant)
Arbeids og sosialminister: Laila Dåvøy (stortingsrepresentant)
Næring og handelsminister: Jørgen Kristiansen (gruppeleder Kristiansand KrF og fagperson)
Forsvarminister: Even Westerveld (tidligere KrF rådgiver m.mer)

Har valgt å forenkle regjeringen betydelig. F.eks er statsråd for statsministeren kontor fjernet. Det har vi overhode ikke bruk for..


KrFs politikk er luft og kjærlighet!

29.apr.2011 @ 18:30

I Bergen KrF liker vi å fremstille partiet som en gul sol på en blå himmel, med referanse til det gode sammarbeidet med de blå partiene H og Frp.

En kort analyse av KrFs saker kan stort sett oppsumeres i at politikken handler om disse to paraplyene:

-Luft:  Miljøet skal ivaretas. Forvalteransvaret skal stå i sentrum. Det er mer mellom himmel og jord..

-Kjærlighet; familiepolitikk, nestekjærlighet, fattigdomsbekjempelse og omsorg.

Og størst blandt disse er kjærligheten... Menneskeverd i sentrum er fint slagord, men luft og kjærlighet ville vært bedre!

 


Dagfinn Høybråtens siste tale som leder i KrF

29.apr.2011 @ 12:46

Det var en opplevelse å følge DHs siste tale som leder i KrF. Da Høybråten overtok etter Valgerd Svarstad Haugland på et ekstraordinært landsmøte i 2004 gav han i sin første tale klar beskjed; 2005, 2007 og 2009 var valgene han skulle bruke på å reise partiet. Derfor kom det ikke som en overraskelse at han nå valgte å gi pinnen videre.

KrF har under DH først å fremst stabilistert seg. Partiet var i fritt fall i perioden før han overtok. Fra rekorden på 13,7 i 1997 og regjeringsmakt med statsminister i to perioder var det kraftige fall som sørget for det ekstraordinære landsmøtet i 2004.

Jeg vil først og fremst berømme DH for 3 ting i dag:

- Røykeloven - sjelden har skjeldsordene vært mer høylytte og graverende enn under denne debatten. I dag er det bare et lite mindretall som ønsker tilbake til røykfulle kafeer og restauranter.

- Helse-/Arbeids og sosialministeren - På disse to enormt tunge departementene var DH en bærebjelke. Ingen lokalsykehus ble lagt ned. Ingen flip-flopping av typen Strøm Eriksen eller Hansen. Leverte til terningkast 6.

- Fattigdom - DH har et hjerte for Afrika. Selv om han under forrige landsmøte advarte mot økningen (6.15 ut i sendingen) fra KrFU har han holdt saken varm og i likhet med Kjell Magne Bondevik har han store oppgaver foran seg i det internasjonale samfunnet.

Til lykke med det videre arbeidet Dagfinn!


122

29.apr.2011 @ 10:02

122 stemmer er antallet som skal til for oppheve paragrafen som beskytter enhver lovendring knyttet til partiets formålsparagrafer og bekjennelsesplikt.

Egne beregninger og samtaler med kilder i partiet gjør at jeg nå føler meg rimelig sikker på at endringen får de nødvendige 122 stemmene. Et antall på ca 40 personer har flagget motstand. Samtidig har svært sentrale "høvdignger" som f.eks Kristian Helland, fylkesleder i Hordaland gitt sin tilslutning til det nye forslaget. Partilederen har på imponerende vis har vist diplomatiske evner i denne saken. Jeg tror ikke noen andre en Dagfinn Høybråten ville kunne klart en slik prosses, som jo tross alt er en betydelig modernisering, men ikke noen liberalisering av partiet.

Landsmøtet har overrasket før. Under 2007 landsmøtet valgte landsmøtet Inger Lise Hansen til 2.nestleder. Det var ikke overraskene for oss tallknusere i datidens KrFU, men det var svært overraskende at det skjedde allerede i første runde og med god margin. Dette var nok den første bekreftelsen på at partiet var klare for en moderinsering.


hits