Møte med styreformannen i The Coca-Cola Company!

29.jun.2007 @ 09:33
image5
Det var en stor dag på jobben i går. Vi hadde besøk av styreformannen for TCCC. For en småaksjonær (eller skal jeg si microaksjoner) i Coca-Cola ble det et veldig gøy møte.

Notodden Fotball!!!!!!

29.jun.2007 @ 09:25
Så ble det onsdag klart at Notodden Fotball går videre til 4.runde i cupen! Nå kan alt skje. Vinner vi 4 strake kamper i cupen så er vi Norgesmestere!!! I løpet av kommende tirsdag blir det trukket motstander. Vi får håpe det blir et Tippeligalag på hjemmebane. Drømmemotstander vi være vålerenga eller rosenborg. To lag det er mulig å slå. Hold av 11. November! Da kan det bli cupfinale mot Odd Grenland:)

Høyhastighetsbane

26.jun.2007 @ 16:01

Norsk Bane er på hugget . Nå skal det investeres for å få høyfartsbane også i Norge. Det er gledelig at det som for få årsiden var et visjonær ønsketenkning i noen ungdomspartiers program nå er blitt dagsakutelt for det store politiske flertall. At dette nå er politisk gangbart skyldes innsatsen til bl.a. Norsk Bane og andre illsjeler.

Der Telemarkspolitikerne har diskutert flikking på 100 år gammel jernbane, har private investorer våget å drømme større. Toget går dersom vi ønsker å legge de nye traseene via Telemark. Dersom politikerne i vårt fylke ikke nå slutter opp om initiativene risikerer vi å få Telemark som høyhastighetsfri fylkeskommune. Det er nok av andre fylker og fylkeskommuner som vil legge toget om sitt område.

Fylkeskommunen har nå muligheten til å få til det ikke har klart selv. Tog som kan konkurrere med privatbilismen og flytrafikken.

Fylkeskommunen kan diskutere bompenger, eidangertunlell og bratsbergbane, men ingen av disse tingene gjør Telemark spesielt interresant kommunikasjonsmessig. Som et fylke midt mellom storbyene Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand er det rart vi ikke ønsker å få plassert Norges knutepunkt i Telemark!


Ny spillpolitikk

22.jun.2007 @ 02:47
image4
Trond Giske og Tor Andre møttes i pølsekøen utenfor Olympia staion i Athen denne våren.

30.juli fjernes alle spilleautomatene rundt om i landet. Det er en utrolig lettelse for tusenvis av spilleavhengige. Det bekymringsfulle er at om noen få måneder vil staten igjen påtvinge spilleavhengige nye lidelser gjennom utplassering av nye automater.

 

Jeg vil sterkt advare mot denne formen for gambling med folks liv. Under helgens KrFU landsmøte håper jeg derfor å få med meg landsmøtet på følgende tiltak for å redusere spilleavhengigheten;

 

-         Maksgevinst for spill kr 2 millioner.

-         40 spillefrie dager årlig hos Norsk Tipping og Rikstoto

-         Styrking av hjelpetilbudet

-         Forbud mot overføringer fra Norske banker til spillselskap i utlandet


KrFU landsmøtet

22.jun.2007 @ 02:29
KrFU arrangerer denne helgen landsmøte i Stavern. Kjell Ingolf Ropstad skal velges til ny leder etter Inger-Lise Hansen som er blitt 2.nestleder i KrF.

Jeg reiser til landsmøtet med utelukkende politisk agenda. Jeg har med meg 2 resolusjoner som jeg håper å få vedtatt. I den ene håper jeg å få med landsmøtet på å oppheve ordninger med forkjøpsrett til boliger, da dette er et stort hinder for mange unge boligkjøpere. Den andre resolusjonen omhandler ytterligere nye tiltak for å begrense spilleavhengighet, herunder maksgevinst på 2 millioner i pengespill og krav om flere spillefrie dager hos Norsk Tipping og Rikstoto.

Landsmøtet blir den føste begivenheten for Telemark KrFUs nye leder John Mpongo. John er opprinnelig fra Kongo, men har vært med i KrFU i mange år. Nå har han tatt på seg denne viktige lederoppgaven. Lykke til!

Verdens merkeligste gågate!

22.jun.2007 @ 02:16
Notodden kommunestyre vedtok i kveld å stenge storgata for biltrafikk. Alternativ C i rådmannens innstiling (det med størst grad av gågateareal) ble foretrukket. Utfallet av avstemningen var ventet. Det som er spesielt med "gågata" på Notodden er at det fortsatt skal være storgata for taxi og buss. Dette innebærer at de aktiviteter som man andre steder finner i en gågate slik som salgsboder, border og stoler ikke vil kunne settes ut i gata for å skape liv og røre. Hva skal man derfor med en gågate? Det er jo ikke slik at fortauene langs veien er for trange.

Innføringen av gågate førte også med seg en positiv ting. For første gang er man villige til å gi gratis parkering i hele Notodden Sentrum. Et forslag KrF flere ganger har foreslått uten å få gjennomslag for. Dette gjør at butikkene i sentrum får like parkeringsvilkår som kjøpesenterne. Så da gjenstår det bare å se da om folk finner veien til sentrum, nå som Storgata er stengt i begge ender.

KrF vil endre politivedtektene på Notodden

06.jun.2007 @ 15:20
Notodder KrF ønsker å rullere politivedtektene for å forby spilleautomater på Notodden.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.2625387

hits