KrF delte ut frukt og grønnt!

29.aug.2007 @ 21:44

Utdeling av frukt og grønt. Foto: Kjell Aulie, Varden
KrF Notodden er ikke fornøyd med at kommunen har brukt opp pengene som skulle gått til frukt og grønt i skolen. Derfor aksjonerte vi på Notodden ungdomsskole.


Den store fruktbløffen

28.aug.2007 @ 07:33
I dag ble det kjent at elevene ved skolene i Notodden ikke får frukt i skolen slik regjeringen har lovet. Pengene har gått inn i rammetilskuddet og kommuen har brukt pengene til andre formål.

Det hele fremstår som en stor skandale for Ap og SV som har hatt så tydlige lovnader, men som så til de grader har tråkket i salaten. Taperen er nok en gang elevene i Notodden som ikke får frukt. Rektor Olav Smedsrund forteller "Det er jo et ugjendrivelig faktum at et fruktmåltid også er svært viktig for læring og trivsel". I så måte får elevene dårligere læringsutbytte og en dårligere skoledag.

I panikk leter nå Ap/SV lokalt etter penger for å få til frukt i skolen for å rette opp det elendige forarbeidet. De peker på å ta pengene fra innbyggerinitiativet i forbindelse med vann-avløpsaken tidligere i perioden, men pengene herifra var jo ikke tiltenkt å finansiere regjeringens lovnader, men gå til styrkingstiltak i skole og eldreomsorgen.

Fruktbløffen i Notodden er et stort tap for elevene og en pinlig sak i valgkampen for Ap og SV.

Miljøet allerede glemt?

22.aug.2007 @ 08:17

Det som på forhånd skulle bli årets store valgkamptema miljø virker til å være glemt allerede. Jeg hadde virkelig sett frem til en sak hvor avstanden til klima-alliansen Frp, H og Ap var skikkelig stor. Det passer kanskje Siv og Jens best å ikke snakke om miljø. De har jo tross alt en fryktelig miljøhistorikk å se tilbake på.

KrF Notodden får besøk av KrFs miljøpolitiske talskvinne Line Henriette Holten Hjemdal tirsdag. Da vil KrF snakke om miljø på søppeldynga. Trolig blir vi de eneste som planlegger bedriftsbesøk der i valgkampen.

Jeg kan forsikre velgerne om at KrF ønsker miljøfokus. Skulle man tro mediene og folkemøtene til nå har miljøproblemene nærmest blitt løst. Eller så er det vel slik at når stemmene skal telles er det flere eldre enn ekorn som stemmer.


Best å bo i KrF-kommuner!

20.aug.2007 @ 22:39

SSBs levekårsundersøkelse viser at det er best å bo i KrF styrte kommuner. Ikke overraskende er det dårligst å bo i SV og AP-styrte kommuner.

Notodden Kommune kommer dårligst ut på uføre og attføring. SSBs levekårsundersøkelse står i stor kontrast til ordfører Bjarne Bakkens (AP) friskmelding av kommunen for bare noen få måneder siden på bakgrunn av en rapport som skulle vært publisert i slutten av mars, men som ennå ikke er publisert.

Notodden trenger et bedre rykte, men det hjelper ikke å komme med falske friskmeldinger. Kommunen må satse på utdanning og arbeidstrening. Det er også viktig at barna får gode rollemodeller. Notodden har mange positive talenter innenfor sport og kulturliv. Disse vil være viktige om Notodden skal bli omtalt som noe annet en "trygdebyen".


Nettmøte i dag på dagbladet.no

17.aug.2007 @ 10:13
I dag blir det nettmøte og valgduell mellom Asgeir Drugeli (RV/SOL) og Tor André Ljosland på dagbladet.no.

Debatten skal være kl 1300 og det blir muligheter for å sende inn spørsmål på dagbladet.no

Motgruppa mot Tor Andre Ljosland som ordfører!

17.aug.2007 @ 10:08
Til forbauselse når jeg søkte mitt navn på facebook oppdaget jeg i tillegg til min egen profil og min facebook-gruppe at det nå er laget en MOTGRUPPE mot at jeg skal bli ordfører.

Gruppen med 2(!) personer pr 17/8 kl 0945 har det som budskap at det er dumt å drive valgkamp på facebook og at KrF har vært for opptatt av Storgatasaken.

KrFs valgkampsaker er ikke Storgata, men trygg oppvekst og bedre alderdom. Dette er ting vil har hatt mye oppmerksomhet rundt. Vi har bl.a. tatt opp mangel på lærere, store forskjeller i skolen og sommerskole. Dessuten ønsker vi fokus på en verdighetsgaranti for de eldre. Vi tror det er disse sakene som vil styre debatten frem mot valget.

Det er aldrig hyggelig at noen starter aksjoner mot en som person. Samtidig tror jeg ikke det er spesielt vondt ment, og jeg legger til at det er noe man må regne med når man stiller som ordførerkandidat.

Ap snur i Storgatasaken!

15.aug.2007 @ 09:41

Det er et historisk svakt Arbeiderparti vi er vitne til i Notodden for tiden. Meningsmålingen som for litt siden ble presentert i Varden ville gi Arbeiderpartiet historisk lav oppslutning, dersom det ville blitt valgresultatet.

I dag står 4 smilende listekandidater i Ap frem i avisa og lover å avslutte forsøksperioden med stengt Storgate. Dette til tross for at Ordføreren fra samme parti lovet å ikke avslutte forsøksordningen før perioden var over.

At Arbeiderpartiet i Notodden har vinglet, sprukket og snudd er ikke noe nytt denne perioden, men at det skjer så tydelig er spesielt.

De 4 smilende Ap-politikerne begrunner det at de nå snur med at de ikke vil at en fillesak skal ta fra andre saker vikitg oppmerksomhet.  - At Arbeiderpartiet hevder at stengingen av Storgata er en liten fillesak er nok et synspunkt de står ganske alene om. Næringsdrivende har hatt underskriftsaksjon hvor 38 av 40 næringsdrivende skrev under. Rånerne har protestert. Media lager meningsmålinger og skriver side opp og side ned.

Hvis saken var en fillesak, hvorfor skulle man da gjøre et hastevedtak i kommunestyret for å få til perioden allerede i sommer.


Telemark - Landets dårligste veifylke.

14.aug.2007 @ 09:14
Ja ja, så var det klart da. Det som vi alltid har visst, men som vi aldrig har fått gehør for på stortinget. Telemark er landets dårligste veifylke.

Jeg lurer noen ganger på hvorfor det er slik. Er det noen sammenheng mellom at vi har de dårligste veiene og at fylkets politikere ikke har vært flinke nok? Har ikke våre stortingsrepresentanter gjennom årene vært dyktige nok? Er det slik at Telemark Fylkeskommune har den dårligste strateigen for veibygging?

Jeg tror vel mer på min siste teori enn de to første. Fylkespolitikerene har valgt en eninghetsstrateig. Så lenge man er enige skal alt gå så mye bedre. Politikerne på fylke har vært enige i lang tid nå, men noen nye veier har det jo ikke blitt.

Så skylder fylkespolitikerne på politikere i kommunene som f.eks Arne Storhaug på at de bryter med enigheten på fylket, men Storhaug og flere med han har sett det som fylkespolitikerne ikke har sett, nemlig at enigheten ikke gir veier.

Folkelig krav gir veier.
For min del tror jeg på løsningene som agderfylkene har gjort. De trappet opp utenfor stortinget i stor demonstrasjon. Biskop, Rikfolk, Fattigfolk og Bilister. Den store velgermassen støttet kravet om Ny E18. Stakkars den stortingsrepresentant som ikke ville bygge ny vei.

Fylkespolitikerne har nå en enighet. Med seg selv og med stortinget. Ingen ting skjer. Med Vegdirektoratets liste over de 15 dårligste veiene i landet bør fylkespolitikerne bryte sin enighet med stortinget om at det er greit å vente på NTP-er og utredninger. Veiene forfaller nå.

Kulehoder.no

14.aug.2007 @ 08:17
Nå har du muligheten til å skyte meg inn i kommunestyret og fylkestinget. Sjekk ut www.kulehoder.no og trykk på Telemark. Da vil du få spille et morsomt spill med et politisk budskap.

Videoblogg2

09.aug.2007 @ 22:53
Det har vært noen hektiske, men veldig bra dager. VG, Nettavisen, Nrk Østafjells, P4, Varden, TA og ikke minst Telen har nå skrevet om vår første videoblogg. Over 5000 har sett filmen, og de fleste er fornøyd.

Fornøyd er ikke Torgeir Fossli fra Venstre. Han uttaler i dagens Telen at han mener videoen grenser til populisme og stiller spørsmål med min habilitet ettersom min far er næringsdrivende i sentrum og innbitt gågatemotstander.

Se videoen og bedøm selv.

Se forøvrig også Torgeir Fosslis video. Den ligger rundt 5000 visninger bak, så den kunne trengt noen ekstra treff.

(Burson-Marsteller har vurdert Fosslis valgvideo. Resultatet kan du lese her. Jeg kan vel røpe at terningkastet tilsvarer dagens mandat antall for Venstre i kommunestyret).

Videoblogg!

06.aug.2007 @ 10:12

Internett er en utrolig spennende kanal for fronting av politikk.

Nå er det gått under 12 timer siden jeg la ut den første valgvideoen på snutter.no og allerede har over 200 sett min første videoblogg. Det er flere enn de som stemte Venstre i Notodden ved forrige kommunevalg.

Har du ikke fått den med deg kan du se den her.


SISTE: Klokken 1500 i dag har filmen blitt sett over 860 ganger!!!


hits