Flott at det ble nei!

26.sep.2008 @ 08:48
Geir Magnussen blir ikke ny rådmann i Notodden. Han ville sikkert blitt en god rådmann for Notodden. Dessverre hadde han for høye lønnskrav.

Jeg synes det er svært modig av ansettelsesutvalget å si nei til et høyt lønnskrav nå. Lønnsgaloppen i offentlig sektor har blitt for stor. Vi kan ikke ha wall street tilstander i main street Notodden. Press av lederlønn vil kun skape nye urimelige forventninger blandt de ansatte i kommunen, og det fører igjen press på privat sektor om å øke lønningene der.

Ordføreren i Notodden har god lønn. Ordføreren har 85% av stortingslønn og rådmannens lønn bør ligge i samme lønnsleide.


Når blir de ferdige?

24.sep.2008 @ 18:22
bilde014

I mange måneder har en av byens viktigste innfartsårer vært stengt. I morgen tidlig har jeg tenkt å ringe teknisk avdeling i kommunen. De bør ha et godt svar på når denne veien skal åpnes igjen (og det bør være snart). Hvis ikke er Telen neste stopp!

At man kan okkupere en vei i så lang tid er dramatisk. Fotgjengerfeltene er borte og dette fører til store omveier for de som ferdes i området. Samtidig er det vanskelig for folk utenbys fra og finne frem i byen. Noe som igjen skaper tap for de næringsdrivende i sentrum.

Jeg håper kommunen har gitt klare tidsfrister for når denne veien skal være åpnet igjen. Dersom den fristen er passert er det bare en ting som fungerer for å få fortgang i prosessen; DAGBØTER!


Følg med og SE HVA SOM SKJER!

Siste; Teknisk avdeling sier at etter et møte med utbygger har de blitt enige om at veien skal åpnes 15.november!

Et vedtak som kan redde liv!

18.sep.2008 @ 21:18
tor andre og trond giske

Etter en lang prosess med interpellasjon og i dag en skikkelig fremlagt sak i kommunestyret vedtok Notodden Kommune følgende etter forslag fra bloggeren;

1. Notodden Kommune skal være en spilleautomatfri kommune.
2. Aktuelle aktører gjøres kjent med kommunestyres standpunkt.
---------------------------------------------------------------

Kommunestyrets enstemmige signal er et spark bak til Trond Giske og hans automater. Nå blir det spennede å se hvorvidt staten gjennom Norsk Tipping våger å trosse lokaldemokratiet i Notodden for å føre nye skjebner ut i spillegalskap.

PS: Bilde over er fra Milan - Liverpool. CL finale 2007.

Sikkert som banken?

17.sep.2008 @ 22:56
bilde091

Børskrakket forstetter. I kveldens handel er børsene i New York ned mellom 4 og 5 prosent. Det lover ikke godt for morgendagens handel i Oslo. Fall på 4-5 prosent er svært sjeldent. Fall på 4-5 prosent, når markedet allerede har falt dramatisk de siste ukene er enda sjeldnere. Krakket på Wall Street er forøvig nest mest leste artikkel på cnn.com, nest etter Lynne Spears (søstra til Britney) graviditet.

Skylden for børskrakket ligger i følge ekspertene på banker som har tatt for stor risiko i sine utlån til kundene. Både politikerne og byråkratiet har sluppet fri fra medias kritiske søkelys på tross av at pengene sitter løst hos den norske regjeringen for tiden. Forrige uke skulle regjeringen bruke 10 millarder på bedring av veier. I forrigårs brukte Jens Stoltenberg 5 milliarder i Brasil og dagens milliard skal gå til vindmøller på Vestlandet. Dette kommer på toppen av vårens gigantiske lønnsoppgjør og innføring av verdens dyreste pensjonsordning, AFP.

Jeg tør påstå at politikerne har gitt oss for mye. Og mye vil ha mer. Derfor har vi store forventninger til at vi skal bare få det bedre og bedre. Det har gitt oss troen på at det er lurt å kjøpe små leiligheter i store bygårer til høye priser. For ikke snakke om bil nummer to i garagen, som vi skulle bruke når vi kjørte til hytta på fjellet som vi ikke bruker.

Det er kanskje riktig at det er bankene som har gitt oss for mye lån, og politikerne har gitt oss drømmer om "change you can belive in" og løfter om "billig bensin", men vi har jo faktisk lånt penger til mye vi ikke trenger. Kanskje er vi litt medskyldige selv også.

hits