Marit Breiviks som ny landsslagstrener i fotball!

12.des.2008 @ 11:57

Forslag til KrFUs landsstyre (tulleforslag)

 

KrFU ønsker at Marit Breivik skal overta etter Åge Hareide som lansdlagstrener for fotballguttene. Marit Breivik har vist seg som en god teambuilder og har oppnådd gode resultater i mesterskap.

 Åge Hareides tid som landlagssjef tok endelig slutt. Lidelsene som har blitt påført det norske folk må straffes hard og vi foreslår at det settes ned en granskningskommisjon for å finne ut hva som gikk galt.

 Samtidig må den nye landslagssjefen i fotball tilbys en krisepakke for å komme seg ut av uføret. KrFU foreslår derfor en ekstrabevilgning utover statsbudsjettet på kroner 5 milliarder for å sikre at tilstrekkelig mange brasilianere kan sikres norsk statsborgerskap. KrFU støtter kravet fra FN om å ta imot flere flykningner, så lenge disse er gode i fotball.

KrFU ser med bekymring på den lille viljen internasjonalt til å fortsette kampen for klimaendringer. KrFU foreslår derfor at alle golfere og fotballspillere må la bilen stå på tomgang mens de spiller. Bare på denne måten kan vi være sikret en lengre fotball og golfsesong i Norge.

KrFU mener at;

-         sluttpakker til landsslagssjefer som gjør en dårlig jobb må forbys.

-         En krisepakke på 5 mrd må gi flere friske spillere

-         Norge må begynne å vinne fotballkamper

-         Norge må gi statsborgerskap til arbeidsinnvandrere fra Brasil

-         Fernando Torres må kunne regnes som brasilianer

-         Norge må bidra positivt til klimaendringene slik at vi kan utvide fotballsesongen


Mitt livs mest spennede uke! (Tur til Israel, Vestbredden og Hviterussland)

09.des.2008 @ 21:01
Jeg har sett Liverpool i Champions League finale live og sett Dæhlie tape på oppløpet på 4 x 10 km stafett i OL. Likevel har denne uken vært min mest skumle, spennede og skuffende!

Skummel fordi;
1. I Sderot (Israel) søndag 30. november, bare 25 minutter før vi ankom byen smalt rakketter ned i byen. Vi reiste og så på nedslagsfeltet. Heldigvis ble ingen skadet denne gangen. Rakkettangrepene fra Gaza mot den Israelske sivilbefolkning (og oss besøkende) er en terror som ikke kan aksepteres eller forklares.

2. På vestbredden, i Hebron onsdag 3. desember følte jeg meg svært utrygg. Vi hørte skuddvekslinger og vi ble selv siktet på av Israelske soldater (noe som virket svært unødvendig). Vi så en palestinsk gutt ble arrestert, stripset og satt for bind for øynene. Anklagene mot han skal ha vært at han truet en Israelsk bosetter. Vi fikk ikke ta bilder av episoden, men vi spurte soldatene om det var nødvendig at det ble satt bind foran øynene på gutten. Til svar fikk vi at de ville bare skremme han litt og at han snart skulle bli satt fri.

3. I Hviterussland, Minsk deltok jeg sammen med to andre KrFU'ere på seminar med et ulovlig opposisjonsparti. Lørdag kveld ble den ene deltakeren på konferansen arrestert for å ha holdt opp et bilde av en politisk fange på et offentlig sted. Jenta på 21 år måtte overnatte i fengsel. Jeg missunner henne det motet hun har for demokratiet. Jeg undres på om vi Normenn har det samme.


Spennende fordi;
1. Det er utrolig interessant å vandre blandt kjente steder fra Jesus tid på jorden. Besøke Jerusalem og Betlehem for å følge Jesu fotspor.

2. Jeg fikk se verden slik den er og ikke slik vi blir fortalt at den er.

3. Det skjelver når du er på flyplassen i Minsk og søker visum og du i grunn ikke er sikker på om du får dette. Spennende er det når du møter politi på gaten i Minsk og du vet du er med på ulovlige aktiviteter når du er der.


Skuffende fordi;
1. Enkle ting kunne gjort livet bedre for mange. Kl 0515 utenfor checkpointet for å passere muren inn til Jerusalem fra Betlehem så står mange hundre palestinere i kø for å komme inn. Portene skulle vært åpnet kl 0500. Forsinkelser skal ikke være uvanlig. Det er bare en sluse for å slippe folk igjennom. Det tar flere timer å passere checkpointet i morgenrushet.

2. En får bekreftelse på ting man har hørt, men som man håpet ikke var sant. Jeg ble utrolig skuffet over den overdrevne maktbruken israelsk politi brukte overfor den gutten som ble arrestert på vestbredden. Når man ikke motsetter seg en arrest skal det ikke være noen grunn for å sette bind foran øynene for å skremme unge mennesker.

3. Regimet i Hviterussland ikke blir sterkere kritisert av det internasjonale samfunn. Unge opposisjonspolitikere blir arrestert uten grunn, de får ikke papirer på fullført utannelse og deres foreldre kan miste jobben. Et slikt diktatur bør verden ikke tolerere.

4. Den største skuffelsen fikk jeg når jeg kom tilbake til Norge søndag 7. desember. Hovedsaken til landets største avis var som følger; Marerritt julebordet! - tomt for øl kl 19, tomt for vin kl 20! Akkurat da gikk det opp for meg hvor groteskt godt vi har det her i landet!


Det har vært min beste uke til nå i livet. Takk til alle som var med på turen. Takk til alle som vi møtte på turen. Takk Gud for at alt har gått bra! Det sies at alle saker har flere sider,  men når det gjelder konflikten i midtøsten har begge sider også flere sider. Ekstremister på både Israelsk og Palestinsk side representerer ytterpunkter som må temmes. Jeg håper jeg får reise tilbake igjen neste år!

hits