Ny KrF-regjering

30.apr.2011 @ 19:04

Etter som det synes klart at den rød/grønne regjeringen trenger avløsning kommer jeg med et forslag til ny KrF-regjering med oppdateringer fra landsmøte. Kjenner at jeg begynner å glede meg mens jeg skriver dette...

Statsminister: Knut Arild Hareide (partileder)

Utenriksminister: Hilde Frafjord Jonhson (tidligere statsråd)
Finansminister: Hans Olav Syvertsen (parlamentarisk leder)

Kommunalminister: Bjørg Tysdal Moe (nestleder med lang erfaring fra KS)
Samferdselsminister: Lisbeth Iversen (byråd for byutvikling, klima og miljø i Bergen)
Helseminister: Dagfinn Høybråten (gjorde det glimrende sist gang)
Utdanningsminister: Filip Rygg (byråd for skole i Bergen)

Barne og Familieminister: Dagrun Eriksen (nestleder)
Miljøvernminister: Inger Lise Hansen (tidligere KrFU-leder og nestleder)
Justisminister: Sturla Henriksbø (sentralstyremedlem og fagperson på området)
Landbruk, fiskeri, olje og enerigminister: Line Henriette H. Hjemdal (stortingsrepresentant)

Idretts og kulturminister: Kjell Ingolf Ropstad (stortingsrepresentant)
Arbeids og sosialminister: Laila Dåvøy (stortingsrepresentant)
Næring og handelsminister: Jørgen Kristiansen (gruppeleder Kristiansand KrF og fagperson)
Forsvarminister: Even Westerveld (tidligere KrF rådgiver m.mer)

Har valgt å forenkle regjeringen betydelig. F.eks er statsråd for statsministeren kontor fjernet. Det har vi overhode ikke bruk for..


KrFs politikk er luft og kjærlighet!

29.apr.2011 @ 18:30

I Bergen KrF liker vi å fremstille partiet som en gul sol på en blå himmel, med referanse til det gode sammarbeidet med de blå partiene H og Frp.

En kort analyse av KrFs saker kan stort sett oppsumeres i at politikken handler om disse to paraplyene:

-Luft:  Miljøet skal ivaretas. Forvalteransvaret skal stå i sentrum. Det er mer mellom himmel og jord..

-Kjærlighet; familiepolitikk, nestekjærlighet, fattigdomsbekjempelse og omsorg.

Og størst blandt disse er kjærligheten... Menneskeverd i sentrum er fint slagord, men luft og kjærlighet ville vært bedre!

 


Dagfinn Høybråtens siste tale som leder i KrF

29.apr.2011 @ 12:46

Det var en opplevelse å følge DHs siste tale som leder i KrF. Da Høybråten overtok etter Valgerd Svarstad Haugland på et ekstraordinært landsmøte i 2004 gav han i sin første tale klar beskjed; 2005, 2007 og 2009 var valgene han skulle bruke på å reise partiet. Derfor kom det ikke som en overraskelse at han nå valgte å gi pinnen videre.

KrF har under DH først å fremst stabilistert seg. Partiet var i fritt fall i perioden før han overtok. Fra rekorden på 13,7 i 1997 og regjeringsmakt med statsminister i to perioder var det kraftige fall som sørget for det ekstraordinære landsmøtet i 2004.

Jeg vil først og fremst berømme DH for 3 ting i dag:

- Røykeloven - sjelden har skjeldsordene vært mer høylytte og graverende enn under denne debatten. I dag er det bare et lite mindretall som ønsker tilbake til røykfulle kafeer og restauranter.

- Helse-/Arbeids og sosialministeren - På disse to enormt tunge departementene var DH en bærebjelke. Ingen lokalsykehus ble lagt ned. Ingen flip-flopping av typen Strøm Eriksen eller Hansen. Leverte til terningkast 6.

- Fattigdom - DH har et hjerte for Afrika. Selv om han under forrige landsmøte advarte mot økningen (6.15 ut i sendingen) fra KrFU har han holdt saken varm og i likhet med Kjell Magne Bondevik har han store oppgaver foran seg i det internasjonale samfunnet.

Til lykke med det videre arbeidet Dagfinn!


122

29.apr.2011 @ 10:02

122 stemmer er antallet som skal til for oppheve paragrafen som beskytter enhver lovendring knyttet til partiets formålsparagrafer og bekjennelsesplikt.

Egne beregninger og samtaler med kilder i partiet gjør at jeg nå føler meg rimelig sikker på at endringen får de nødvendige 122 stemmene. Et antall på ca 40 personer har flagget motstand. Samtidig har svært sentrale "høvdignger" som f.eks Kristian Helland, fylkesleder i Hordaland gitt sin tilslutning til det nye forslaget. Partilederen har på imponerende vis har vist diplomatiske evner i denne saken. Jeg tror ikke noen andre en Dagfinn Høybråten ville kunne klart en slik prosses, som jo tross alt er en betydelig modernisering, men ikke noen liberalisering av partiet.

Landsmøtet har overrasket før. Under 2007 landsmøtet valgte landsmøtet Inger Lise Hansen til 2.nestleder. Det var ikke overraskene for oss tallknusere i datidens KrFU, men det var svært overraskende at det skjedde allerede i første runde og med god margin. Dette var nok den første bekreftelsen på at partiet var klare for en moderinsering.


Ikke lenger ?byen med gnisten?

17.sep.2009 @ 22:24
 

Torsdag valgte bystyret i Notodden og formelt bytte slagord til Bluesbyen og Blueskommunen Notodden. Fra nå av vil ?byen med gnisten? tilhøre fortiden.

 

Notodden har selvsagt i mange år allerede vært Norges blueshovedstad. Bluesen har tilført utrolig mye positivt til kommunen. Likevel synes jeg det er vemodig at et slagord gjennom generasjoner nå blir borte.

 

Byen med gnisten forteller på en treffende måte noe om den unike historien som byen har hatt i om lag hundre år. Det forteller om selve opprinnelsen og grunnlaget for et samfunn på Notodden.

 

Utenfra kjenner nok folk nå Notodden mer som bluesbyen eller mindre flatterende begrep som rånerby eller trygdeby. Derfor er det selvsagt en god ide å presisere at vi er det første, fremfor de to neste.

 

Notodden er snart hundre år. De neste hundre åra trenger vi nye gnister. Bluesen er en av disse. Kunnskap, helse og trygghet må være andre bærebjelker i Notodden samfunnet.

 

Tor André Ljosland, kommunestyrerepresentant i blueskommunen.


Søknad om politisk asyl!

13.sep.2009 @ 23:07
Sveriges Statsminister
Fredrik Reinfeldt
Rosenbad 4
Stockholm
Sverige

Tor Andre Ljosland
vice ordførande /nestleder KrFU
Øvre Slottsgate
Oslo


Søknad om politisk asyl!

Kjære nabo,

I fire år har den sosialistiske regjeringen i Norge lurt oss skattebetalere med lovnader og løftebrudd. Det blir flere fattige, helsekøene vokser og miljøet forverrer seg dag for dag.

Jeg føler meg forfulgt av løftebruddene til regjeringen. Enten det er mangel på vann i bassengene hvor jeg skal bade eller tog som ikke går når de skal. Vegene gjør det utrygt å ferdes og kriminaliteten er utenfor kontroll.

Det norske valget avgjøres på mandag, men det er best å være tidlig ute. Strømmen av nordmenn over svenskegrensen for å få tak i billig kjøtt og Cola burkar vil forsette med uforminsket størrelse dersom de rødgrønne vinner valget.

Kjære Sverige, jeg trekker tilbake alle tidligere svenskevitser jeg har fortalt. De har alle vært med en kjærlig undertone.

Vennligst imøtese min søknad om politisk asyl dersom det blir en rødgrønn regjering på mandag.- Tor Andre Ljosland

ET VANSKELIG VALG!!!

08.sep.2009 @ 22:34


Noen har fortalt meg at det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal stemme. Her er valget hvor selve stemmingen er problemet! Velkommet til valget som gjør selv Zimbabwe til foregangsland hva gjelder demokrati. KRIKEVALGET 2009!


STEMMESEDDEL 1:
valg1
Her har jeg forsøkt å kummulere Christen Christensen som står på 9.plass. Totalt ni stykker skal velges.

Resultat:

 

Marita Vik  1.stemme

Arild Murstad  1.stemme

Silje Kristin Jensen Aas Fogh  1.stemme

Alice Frantzen  1.stemme

Sidsel Hellesøy  1.stemme

Tormod Håvardson Aabø  1.stemme

Torhild Moen  1.stemme

Dag Olav Dahle  1.stemme

Christen Christensen 1.stemme

 

Altså en stemme til hver. Kummuleringen hjalp ikke, da det totalt er ni stemmer. Skulle jeg fått effekt måtte jeg strøket en annen fra listen. Hadde jeg derimot kummulert kandidat nummer 8 ville Christen Christensen på niendeplass blitt skjøvet utenfor listen og Dag Olav Dahle fått 2 stemmer. Effekten av dette kan vi se på stemmeseddel nummer to.

 

 

STEMMESEDDEL 2:
valg2
Her har ønsket mitt vært å gi stemmer til de kummulerte kandidatene på 7-8 og 9. plass.

Resultat:

 

Marita Vik  1.stemme

Arild Murstad  1.stemme

Silje Kristin Jensen Aas Fogh  1.stemme

Alice Frantzen  1.stemme

Sidsel Hellesøy  1.stemme

Tormod Håvardson Aabø  1.stemme

Torhild Moen  2.stemmer

Dag Olav Dahle 1.stemmer

Christen Christensen 0.stemmer


Kummuleringstemmen til Torhild Moen vil oppta 7. og 8.stemmen fra lista mi og Dag Olav Dahle vil bare få en av de to ønskede stemmende mine, nemelig listas 9. og siste stemme. Stakkar Christen Christensen som jeg gjerne ville gitt 2.stemmer fikk ingen. For å oppnå ønsket effekt må jeg altså flytte rekkefølgen på stemmene eller stryke minst tre av de andre kandidatene.


STEMMESEDDEL 3:

valg4
Her har ønsket mitt vært å flytte Silje Kristin opp på 1.plass samtidig som jeg har gitt Marita Vik et kryss fordi jeg gjerne vil ha henne inn også.

Resultat:

Silje Kristin Jensen Aas Fogh  1.stemme

Marita Vik  2.stemmer

Arild Murstad 1.stemme

Alice Frantzen 1.stemme

Sidsel Hellesøy 1.stemme

Tormod Håvardson Aabø 1.stemme

Torhild Moen 1.stemme

Dag Olav Dahle 1.stemme

Christen Christensen 0.stemmer


Her vil  altså kandidaten som jeg ønsket som nummer 1 få fortsatt bare 1 stemme, mens Marita som jeg også ønsket som nummer to får to stemmer. Her må jeg altså kummulere begge kandidatene for å få ønsket effekt. På denne stemmeseddelen ville Christen også få 0 stemmer. Hadde jeg kummulert både Silje Kristin og Marita ville også Dag Olav fått 0. stemmer.

Endringen av nummerrekkefølge får faktisk i dette tilfelle bare symbolsk betydning og vil kun telle ved stemmelikhet.


STEMMESEDDEL 4:
valg6
Her viser jeg kun en annen måte å kummulere på. Man kan sette X eller KUM bak navnet og de vil få en kummulering. Resultatet av denne listen ville gitt følgende resultat:

Marita Vik  2.stemmer

Arild Murstad  2.stemmer

Silje Kristin Jensen Aas Fogh  2.stemmer

Alice Frantzen  2.stemmer

Sidsel Hellesøy 1.stemme

Tormod Håvardson Aabø  0.stemmer

Torhild Moen  0.stemmer

Dag Olav Dahle  0.stemmer

Christen Christensen  0.stemmer

 

 

STEMMESEDDEL 5:


valg7
Her har ønsket mitt vært å snu opp ned på listen, slik at de som stod nederst på lista skulle bli faste medlemmer og de fire øverste vararepresentanter.

Resultat:

Alle får 1.stemme. Stemmegivningen har ingen innflytelse hvis ikke to kandidater skulle få stemmelikhet.STEMMESEDDEL 6:
valg13
Her har jeg kummulert alle kandidatene. Jeg syntes alle var gode og de fortjente hvert sin ekstrastemme.

Resultat:

Marita Vik  2 stemmer

Arild Murstad  2 stemmer

Silje Kristin Jensen Aas Fogh  2 stemmer

Alice Frantzen  2 stemmer

Sidsel Hellesøy 1 stemme

Tormod Håvardson Aabø  0 stemmer

Torhild Moen  0 stemmer

Dag Olav Dahle  0 stemmer

Christen Christensen  0 stemmer

 

Resultatet ble her altså det samme som på stemmeseddel nummer 3, hvor jeg bare kummulerte de 5 øverste.
STEMMESEDDEL 7:

valg8
Her har jeg lagt til meg selv som kandidat (litt liten skrift), noe som er fullt lovlig så lenge jeg er medlem av statskirken og hører til meningheten.

Resultat:

Marita Vik  1 stemme

Arild Murstad  1 stemme

Silje Kristin Jensen Aas Fogh  1 stemme

Alice Frantzen  1 stemme

Sidsel Hellesøy 1 stemme

Tormod Håvardson Aabø  1stemme

Torhild Moen  1 stemme

Dag Olav Dahle  1 stemme

Christen Christensen  1 stemme

Tor André Ljosland  0 stemmerLegger du til kandidater må du stryke andre kandidater eller nummerere din foreslåtte kandidat på et nummer som er innenfor det antall stemmer som listen har, i vårt tilfelle 9 stykker.STEMMESEDDEL 10:
 
valg9
Nå har jeg virkelig bestemt meg for å gjøre opprør mot de foreslåtte kandidatene og har benkeforeslått Trond Giske, Olav  Skjevesland, Helge Simonsen, Dagfinn Høybråten og meg selv til menighetsrådet. Jeg har gitt de fire førstnevnte en forhåndskummulering ved å sette en X bak navnet.  Gitt att mine foreslåtte kandidater tilhørte Notodden Menighet ville resultatet blitt slik:

Marita Vik  0 stemmer

Arild Murstad 0 stemmer

Silje Kristin Jensen Aas Fogh 0 stemmer

Alice Frantzen 0 stemmer

Sidsel Hellesøy 0 stemmer

Tormod Håvardson Aabø 0 stemmer

Torhild Moen 0 stemmer

Dag Olav Dahle 0 stemmer

Christen Christensen 0 stemmer

Trond Giske 1 stemme

Olav Skjevesland 1 stemme

Helge Simonsen 1 stemme

Dagfinn Høybråten 1 stemme

Tor André Ljosland 1stemme

 

Man kan altså dukke opp som kandidat uten å vite det på forhånd, men du har ikke lov til å kummulere nye kandidater. Derfor får de nye kandidatene kun en stemme hver.

 

 

 

Innkonsekvent selv på stemmeseddelen:


Ruten foran navnet på stemmeseddelen kan som dere ser i min utringede skrift brukes både til å skrive ny nummerrekkefølge og til å krysse for kummulering. Hva skjer hvis man gjør begge deler? Det er godt det står skrevet
valg10
Som det står i siste avsnitt. Du MÅ endre stemmeseddelen som forklart over. Andre måter å rette på vil ikke telle med i valgoppgjøret :)

Godt valg til alle! Jeg anbefaler herved OSSE, FN, Zimbabwe og alle andre om å sende masse valgobservatører og ønsker opptellerne lykke til. Dere skal vite at jeg ber for dere!
Valget i Moldova.

29.jul.2009 @ 21:10
Her er exit polls  for valget i Moldova (kl 1900, valget stenger kl 21),
om dette valget staar seg saa vil det bli flertall for opposisjonen, men de vil ikke faa nok mandater til aa velge ny president (krever 61). Dette gjor at den politiske situasjonen fortsatt vil vaere usabil til man eventuelt faar samlet seg om en kandidat. Ny exit poll om en times tid.

Concurenţi electorali % Mandate
Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 41.70% 45
Partidul Popular Creştin Democrat 2.10% 0
Alianţa ?Moldova Noastră? 8.00% 8
Partidul Liberal 16.00% 16
Partidul Liberal Democrat din Moldova 17.40% 19
Partidul Democrat din Moldova 12.50% 13
Partidul Social Democrat 2.00% 0
Partidul Ecologist ?Alianţa Verde? din Moldova 0.30% 0
Valget i Moldova

29.jul.2009 @ 06:31
Da er jeg på veg til Moldova, som i dag avholder nyvalg. Voldelige opptöyer ved forrige valg og ingen klar majoritet for å velge ny president (kreves 61 av 101 stemmer i parlamentet) gjör at spenningen er stor foran dagens valg. Det kommunistiske partiet og den mer vestlig orientertet opposisjonen har omtrendt dödt löp foran dagens valg.

11 valgobservatörer fra Georgia ble nektet innreise mandag, da disse ble ansett som "farlige". Også valgobservatörer fra ENEMO har blitt utvist.

En opposisjonspolitiker har også blitt arrestert.

Pant på batterier!

19.jul.2009 @ 22:08
Da har vi fåreslått pant på batterier. Les mer i Varden.

Forløpig er det stort sett bare positive tilbakemeldinger. Håper på et utredningsforslag i Stortinget til høsten.

Knut Tørum KrFer?

02.mai.2009 @ 17:57
Hvem trenger vel Marit Breivik eller Kurt Nilsen hvis man kan ha norges beste fotballtrener på laget?

Heia START!

img09244
Fra venstre Knut Tørum - og til høyre KrFU-leder og 1.kandidat i Aust Agder, Kjell Ingolf Ropstad!

KrFU - KrF ledelsen 1-0 :)

02.mai.2009 @ 01:51
KrFU vant i dag frem med sitt forslag om å øke bistanden til 1,4 av BNI. Kveldsnytt gjorde et poeng ut av at Dagfinn Høybråten advarte mot den høye satsningen, men jeg tror partilederen sover godt i natt.

Sover godt bør derimot ikke de rød/grønne gjøre. KrF er utolmodige for å hjelpe verdens fattige. Vi nøyer oss ikke med å fylle opp bistandsprosenten med regnskogssatsning og asylsatsning. Vi vil ha handling. Jeg gleder meg til valgkampen!

Verktøykassa som forsvant!

30.apr.2009 @ 07:41
Det blir ikke noe gassrør til Grenland sier Terje Riis Johansen. Gassrøret som var de rødgrønnes store løfte til Telemarksvelgerne før valget er nå bare et nytt kulepunkt i regjeringens liste over løfebrudd.

Denne regjeringen har hatt tidenes største budsjetter, og tidenes største investeringspakker (krisepakker). Likevel har de ikke funnet så mye som en tommestokk.

Fagforeningene er skuffet og kaller det en tragedie. I morgen er det 1.Mai markeringer. Det må være en god annledning for å ta frem en gammel parole - Ny regjering, ny solidaritet.


Regjeringens topp ti løftebrudd:

- Fattigdommen skulle fjernes med et pennestrøk
- Arbeid til alle er jobb nummer en
- Verktøyene til industrien i Grenland
- Flertallsregjering skulle gi mindre kaos
- Full barnehagedekning til alle
- Bassengene skulle fylles opp
- Kommuneøkonomien skulle bli god
- Kutt i forskningen
- Ikke flere lærere pr elev
- Sosialhjelpssatsene skulle økes

listen er overhodet ikke uttømmende. Kom gjerne med dine innspill på topp ti løftebrudd.

Senterpartiet bør beklage!

15.apr.2009 @ 17:26
Senterpartiet bør beklage karakteristikkene av andre toppkandidater i Telemark. Karakteristikker som "knoll og tott" og "ikke kristen nok" hører ikke hjemme i en fair valgkamp.

Jeg er forundret over at Senterpartiet ennå ikke har gitt noen form for beklagelse av karakteristikkene. Skal de vinne et mandat fra Telemark bør de opptre mer redelig videre i valgkampen. Velgerne vil gjennomskue billig retorikk og usanne karakteristikker.


Senterparties valgstrategi!

15.apr.2009 @ 00:59
Telemark Senterpartis valgstrategi ligger åpent på nettet (hvertfall i skrivende stund(jeg har en sikkerhetskopi i tilfelle)). Her blir Fremskrittspartiets toppkandidater kalt "knoll og tott", KrFs toppkandidat skal ikke være "kristen nok" for enkelte velgere og Torbjørn Røe Isaksen skal være en drømmekandidat for Høyre, men ingen trussel for SP velgere.

Karakteristikken for eget parti er heller ikke god:

I analysen av sitt eget parti erkjenner senterpartiet bl.a:

- Liten organisasjon, særlig i folkerike områder.

- Partiet har ingen hovedsaker for valgkampen.


Under punktet der KrFs kandidat vurderes legges det vekk på at kandidaten kanskje ikke er "kristen nok". Pussig nok har Senterpartiets egen kandidat god troverdighet i verdispørsmål som tidligere søndagsskolelærer. All respekt til søndagsskolelærere, men min søndagsskolelærer lærte meg at man enten var kristen eller ikke. Det går ikke an å være bare litt kristen eller ikke kristen nok.

Notatet er tydelig ikke ment for offentligheten. Hvorfor det ligger ute på nettet er uklart. Jeg fant det ved å søke på KrFs kandidat Geir Bekkevold.

Verdens dyreste land!

28.feb.2009 @ 22:20
Kjære medborger. Vi hører til stadighet om at Norge er et av verdens rikeste land. Hvorfor må det da være slik at vi også er ett av verdens dyreste land?

Jeg, en ganske normal skattebetaler, kunne tenke meg å beholde litt mer av mine opptjente penger. Summen jeg tjener i jobben er lik 100%. Av dette har allerede min bedrift vært så snille å betalt staten 14,1% for å ha meg ansatt. Jeg selv betaler 38% i skatt til Kristin Halvorsen. Og av de resterende pengene betaler jeg 25% (14% på hamburger og cola) av alt jeg handler i moms til samme statsråd. Når jeg så gjør opp status skal jeg betale årsavgift, bensinavgift, piggdekkavgift og bompenger på bilen, som også skattes som en formue i ligningen. Som om ikke de 25% i moms, importavgiften, registreringsavgiften, miljøgebyret og forsikringen ikke var nok.

Er det penger igjen så skal man da betale lisensavgiften på TV, og det bør man jo gjøre om man har en liten drøm om å bli kulturminister. De som har regnet litt underveis vil finne ut at det fortsatt er noen kroner igjen. Hva skal jeg så gjøre med de? Kirken vil jo gjerne ha 10?ende, fadderbarnet mitt er mer beskjedent og tar kun 150 kr pr måned. Husleien i Oslo er ikke billig, og det koster fortsatt penger å få seg nye klær.

Tilbake til hvorfor det må være så dyrt å bo i verdens rikeste land. Det verserer ulike teorier. 1. Kristin Halvorsen har mistet PIN-koden til oljefondet.
2.Pengene hoper seg så opp at man må stadig bygge nye pengebinger, dette er dyrt, og vaktholdet har enda ikke vært ute på anbud.
3. Staten er for byråkratisk. At det finnes et eget departement bare for modernisering sier jo sitt.

For den jevne normann virker det absurd at vi har en enorm statlig rikdom, og fortsetter med et svært høyt skatte og avgiftsnivå.

Forleden fikk jeg brev fra Dagfinn Høybråten. Det er alltid hyggelig å bli spurt om å hjelpe, denne gangen med en gave til partiet. KrF er flinke til å be om hjelp på dette området, men er KrF like flinke til å gi folk muligheter til å kunne bidra økonomisk til gode formål? Eller er det slik at vår valgfrihet ikke eksisterer når det gjelder enkeltmenneskenes økonomiske handlefrihet?

Har klimaet råd til å vente på bedre kommuneøkonomi? (sendt ordføreren 13/1)

13.jan.2009 @ 15:59

 

Ordfører,

I interpellasjon ?Notodden miljøby nr.1 i Telemark? fra Tonje Brokke (H) SAK 54/08 svarer ordføreren bl.a. ?Notodden kommune må få utarbeidet en klima- og energiplan i tråd med statlige målsettinger.?

Etter å ha tatt kontakt med administrasjonen har jeg fått vite at en slik plan ligger langt frem i tid. Arbeidet er ikke påbegynt på grunn av manglende ressurser.

Etter undertegnedes mening er det problematisk at en så viktig sak blir nedprioritert på grunn av manglende ressurstilgang. Klimaet er i stadig endring og har ikke tid til å vente på bedre kommuneøkonomi.

1. Kan det være en ide å gi oppdraget med å utarbeide et utkast til klima- og energiplan til en politisk ad-hoc gruppe?

2. Klimaet følger ikke kommunegrensen. Våre nabokommuner Hjartdal og Sauherad har mye til felles med Notodden når det gjelder natur og klima. Kan det være en ide å samarbeide med kommunene Hjartdal og Sauherad om klimaplan?


West Wing!

07.jan.2009 @ 23:59
Det er ikke hver dag the White House Chief of Staff spaserer en meter fra deg i gangen sammen med sine livvakter. For et politisk dovendyr som meg er besøket i West Wing noe av det største jeg har opplevd. Bare å sette føttene rett innenfor Oval Office og spasere forbi døren med skiltet "Situation Room" gjorde at grøsningene og minnene fra 7 sesonger med west wing på DVD strømmet gjennom kroppen..

President, vice president og 3rd vice president i KrFU.
avogpaa

Gutta på tur. Stig Roar, Alex, Kristian, Fredrik og Toran.
allevinngang

Bloggeren på utsiden av The White House.
utenfor

Marit Breiviks som ny landsslagstrener i fotball!

12.des.2008 @ 11:57

Forslag til KrFUs landsstyre (tulleforslag)

 

KrFU ønsker at Marit Breivik skal overta etter Åge Hareide som lansdlagstrener for fotballguttene. Marit Breivik har vist seg som en god teambuilder og har oppnådd gode resultater i mesterskap.

 Åge Hareides tid som landlagssjef tok endelig slutt. Lidelsene som har blitt påført det norske folk må straffes hard og vi foreslår at det settes ned en granskningskommisjon for å finne ut hva som gikk galt.

 Samtidig må den nye landslagssjefen i fotball tilbys en krisepakke for å komme seg ut av uføret. KrFU foreslår derfor en ekstrabevilgning utover statsbudsjettet på kroner 5 milliarder for å sikre at tilstrekkelig mange brasilianere kan sikres norsk statsborgerskap. KrFU støtter kravet fra FN om å ta imot flere flykningner, så lenge disse er gode i fotball.

KrFU ser med bekymring på den lille viljen internasjonalt til å fortsette kampen for klimaendringer. KrFU foreslår derfor at alle golfere og fotballspillere må la bilen stå på tomgang mens de spiller. Bare på denne måten kan vi være sikret en lengre fotball og golfsesong i Norge.

KrFU mener at;

-         sluttpakker til landsslagssjefer som gjør en dårlig jobb må forbys.

-         En krisepakke på 5 mrd må gi flere friske spillere

-         Norge må begynne å vinne fotballkamper

-         Norge må gi statsborgerskap til arbeidsinnvandrere fra Brasil

-         Fernando Torres må kunne regnes som brasilianer

-         Norge må bidra positivt til klimaendringene slik at vi kan utvide fotballsesongen


Mitt livs mest spennede uke! (Tur til Israel, Vestbredden og Hviterussland)

09.des.2008 @ 21:01
Jeg har sett Liverpool i Champions League finale live og sett Dæhlie tape på oppløpet på 4 x 10 km stafett i OL. Likevel har denne uken vært min mest skumle, spennede og skuffende!

Skummel fordi;
1. I Sderot (Israel) søndag 30. november, bare 25 minutter før vi ankom byen smalt rakketter ned i byen. Vi reiste og så på nedslagsfeltet. Heldigvis ble ingen skadet denne gangen. Rakkettangrepene fra Gaza mot den Israelske sivilbefolkning (og oss besøkende) er en terror som ikke kan aksepteres eller forklares.

2. På vestbredden, i Hebron onsdag 3. desember følte jeg meg svært utrygg. Vi hørte skuddvekslinger og vi ble selv siktet på av Israelske soldater (noe som virket svært unødvendig). Vi så en palestinsk gutt ble arrestert, stripset og satt for bind for øynene. Anklagene mot han skal ha vært at han truet en Israelsk bosetter. Vi fikk ikke ta bilder av episoden, men vi spurte soldatene om det var nødvendig at det ble satt bind foran øynene på gutten. Til svar fikk vi at de ville bare skremme han litt og at han snart skulle bli satt fri.

3. I Hviterussland, Minsk deltok jeg sammen med to andre KrFU'ere på seminar med et ulovlig opposisjonsparti. Lørdag kveld ble den ene deltakeren på konferansen arrestert for å ha holdt opp et bilde av en politisk fange på et offentlig sted. Jenta på 21 år måtte overnatte i fengsel. Jeg missunner henne det motet hun har for demokratiet. Jeg undres på om vi Normenn har det samme.


Spennende fordi;
1. Det er utrolig interessant å vandre blandt kjente steder fra Jesus tid på jorden. Besøke Jerusalem og Betlehem for å følge Jesu fotspor.

2. Jeg fikk se verden slik den er og ikke slik vi blir fortalt at den er.

3. Det skjelver når du er på flyplassen i Minsk og søker visum og du i grunn ikke er sikker på om du får dette. Spennende er det når du møter politi på gaten i Minsk og du vet du er med på ulovlige aktiviteter når du er der.


Skuffende fordi;
1. Enkle ting kunne gjort livet bedre for mange. Kl 0515 utenfor checkpointet for å passere muren inn til Jerusalem fra Betlehem så står mange hundre palestinere i kø for å komme inn. Portene skulle vært åpnet kl 0500. Forsinkelser skal ikke være uvanlig. Det er bare en sluse for å slippe folk igjennom. Det tar flere timer å passere checkpointet i morgenrushet.

2. En får bekreftelse på ting man har hørt, men som man håpet ikke var sant. Jeg ble utrolig skuffet over den overdrevne maktbruken israelsk politi brukte overfor den gutten som ble arrestert på vestbredden. Når man ikke motsetter seg en arrest skal det ikke være noen grunn for å sette bind foran øynene for å skremme unge mennesker.

3. Regimet i Hviterussland ikke blir sterkere kritisert av det internasjonale samfunn. Unge opposisjonspolitikere blir arrestert uten grunn, de får ikke papirer på fullført utannelse og deres foreldre kan miste jobben. Et slikt diktatur bør verden ikke tolerere.

4. Den største skuffelsen fikk jeg når jeg kom tilbake til Norge søndag 7. desember. Hovedsaken til landets største avis var som følger; Marerritt julebordet! - tomt for øl kl 19, tomt for vin kl 20! Akkurat da gikk det opp for meg hvor groteskt godt vi har det her i landet!


Det har vært min beste uke til nå i livet. Takk til alle som var med på turen. Takk til alle som vi møtte på turen. Takk Gud for at alt har gått bra! Det sies at alle saker har flere sider,  men når det gjelder konflikten i midtøsten har begge sider også flere sider. Ekstremister på både Israelsk og Palestinsk side representerer ytterpunkter som må temmes. Jeg håper jeg får reise tilbake igjen neste år!

Hedrer diktator!

27.nov.2008 @ 09:13
Idretten har gitt Europas siste diktator, Alexandr Lukasjenko, pris for sitt arbeid for idretten. Dette slukker hele den Olympiske ånd!

Hviterussland regnes som Europas siste diktatur hvor president Alexander Lukasjenko har styrt landet med jernhånd siden 1994. Akkurat som ved forrige valg vant opposisjonen ingen av de 110 setene i nasjonalforsamlingen under høstens valg. I Hviterussland kontrollerer staten alle slags media, noe som for eksempel betyr at enhver form for kritikk av myndighetene straffes med arrestasjoner og fengsling. Å registrere en politisk organisasjon som ikke gir sin støtte til presidenten er strengt forbudt, og å samle mer enn femten personer på ett sted, vil også bli straffet med fengsling.

KrFU har sammarbeid med unge opposisjonspolitikere i Hviterussland. Planen er at vi skal reise neste helg (3-5 des.) med en delegasjon. Dessverre klarer vi ikke å oppnå kontakt med våre sammarbeidspartnere.

Idretten har nå gitt diktatoren Lukasjenko en pris som sikkert feires i stor stil i Hviterusslands kontrollerte media. En talsperson i Europas Olympiske komitee sier til Aftenposten; "han har gjort mye bra for den olympiske idretten, og sport er ikke politikk. Sport er litt enklere." Kanskje man skulle tenkt seg om og forholde seg til idretten, og ikke gi priser til diktatorer.

Tidenes bursdagsgave?

25.nov.2008 @ 19:02
I posten i dag fikk jeg denne:
sykehusettelemark0003

Jeg ante selvsagt fred og ingen fare. Innholdet derimot ble jeg lettere overrasket over:

sykehusettelemark0001
Til lesernes opplysning kan jeg opplyse om at bloggeren har vært singel i lang tid og er i utgangspunktet ukjent til at han måtte ha eventuelle barn.
sykehusettelemark0002

Jeg har på spøk mange ganger sagt at jeg skulle ønske meg snille barn til jul, men at jeg skulle få delta på kurs for fedre til barn og ungdom med store bistandsbehov på min fødselsdag ble jeg mildt sagt overrasket over.

Om jeg får lov av sjefen så kommer jeg, for tiltaket virker bra:)

Budsjettenighet!

25.nov.2008 @ 14:09
FrP, SP, SOL og KrF har blitt enige om budsjettet for Notodden kommune for 2009.

Skole og Helse har blitt betydelig styrket i forhold til fremlegget fra rådmannen. I tillegg reduseres eiendomskatten i forhold til rådmannens forslag. Ingen økning i SFO og kulturskolepriser og økt søskenmoderasjon på kulturskolen.


Dette er hoved endringspunktene i økonomiplanperioden: (minustall er styrkning)

Felles
Eiendomsskatt verker og bruk, sentral føring opprettholdes som før 2 000 2 000 2 000 2 000
Rente p.a. settes til 5.5%, (ref. inspill fra Pareto) 4 071 4 606 5 619 6 222
Ekstraordinært utbytte NE 500
Avsetning til flyplass -500
Eiendomsskatten for boliger reduseres med 2 mill. -2 000 -2 000 -2 000 -2 000

Oppvekst
Kompensasjon tilbakeføring til opptrappingsplan, 1.5 lærerstillinger -313 -750 -750 -750
Ingen økning i SFO egenbetaling = reduserte inntekter -554 -554 -554 -554
Barne og ungdomsdemokratisk organ -50 -50 -50 -50
Ingen økning av kulturskolesatsene -27 -27 -27 -27
Søskenmoderasjon for kulturskolen -30 -30 -30 -30
Alternativ læringsarena, 8-10 trinn -500 -1 200 -1 200 1 200

Kultur og opplevelse
Bygdetunet -350 -350 -350 -350
Ungdomstiltak over kulturbudsjettet -75 -75 -75 -75

Helse
Kompensasjonstilskudd til Ole Bulls gt. (tjenesten for funksjonshemmede) -150 -150 -150 -150
Pleie og omsorg
Opprettholdelse av tjenestekvaliteten i hjemmehjelpstjenesten (4.5 årsverk) -1 500 -1 500 -1 500 -1 500
Gjennomføring av rehabiliteringsplan -500 -500 -500 -500
Ingen husleieøkning ved Notodden Omsorgssenter -324 -324 -324 -324
Ingen økning i hjemmehjelpssatser -30 -30 -30 -30

Sosial og flyktninger
10 stk. mindreårige flyktninger, statlige tilskudd 1 400 1 400 1 200 750
10 stk. mindreårige flyktninger, beregning utgifter, tall fra IMDi -900 -1 100 -1 000 -600
30 stk. voksne flykninger, statlige tiskudd, tall fra IMDi 4 200 4 200 3 750
30 stk. flykninger, beregning utgifter, tall fra IMDi -2 700 -2 700 -2 700

Teknisk
Styrking av eiendom -250 -500 -500 -500

Avsetning til disposisjonsfond
Frigjøring av avsetninger i rådmannens innstilling 250 1 862 3 149 0
Ny total avsetning til disposisjonsfond: -168 -2 228 -4 428 -1 382

Geir Bekkevold på tinget!

19.nov.2008 @ 22:47
I kveld har det vært nominasjonsmøte i Telemark KrF.

Det er med stor tilfredshet at listeforslaget fra nominasjonskomiteen gikk gjennom.

01. Geir J. Bekkevold, 1963, Skien
02. Hanne Thürmer, 1960, Notodden
03. Dag Sele, 1964, Bø
04. Anne Elisabeth Naper Ringen, 1975, Bamble
05. Tor André Ljosland, 1982, Notodden
06. Astrid Eidem Nordal, 1952, Nissedal
07. Jon Svartdal, 1955, Seljord
08. Kirsten I. Austjore Eriksen, 1968, Tokke
09. Lars Rise, 1955, Bamble
10. Aud Handelsby, 1951, Kragerø
11. Øyvind Tveit, 1953, Nissedal
12. Gro Eva Linna, 1969, Skien.


Selv er jeg som dere ser nominert på såkalt "sikker plass". Jeg har regnet med at krf gjør et brakvalg slik at vi får inn 3 fra Telemark. Da ser jeg for meg at minst 2 av disse går i regjering, og vips så er jeg inne på stortinget:)

Gratulerer til Geir og Hanne. Jeg tror dere vil gjøre en kjempe god figur for Telemark KrF!

Gladnyhet for Bratsbergbanen!

13.nov.2008 @ 21:28
I dag kom beskjeden at det i KrFs alternative budsjettforslag er lagt inn penger som kan brukes til Bratsbergbanen!

Bratsbergbanen fra Notodden til Porsgrunn ble åpnet i 1917 i forbindelse med industrireisinga i Telemark og har tjent person- og godstrafikk i snart 90 år.   

Passasjerantallet har det siste året ligget på ca. 45 000, men det er økning i antallet i 2008.

På lengre sikt, når Eidangerparsellen er på plass, vil banen, sammen med deler av Vestfoldbanen, binde sammen industriclustrene Kongsberg/Notodden med Grenland og Vestfold med raske og effektive togforbindelser.

Takk til Line Henriette Holten Hjemdal, Jan Sahl, Hans Olav Syversten og resten av KrF gruppa! Måtte de andre partiene være like fremsynte.


Kommunestyret 13/11

13.nov.2008 @ 21:18
I dag følte jeg virkelig KrF hadde regien i kommunestyret.

Tre virkelige saker på kartet i dag (en annen viktig sak ble trukket og det var en sak om valg av supplant til kommunestyret):

1. Interpellasjon om fair trade. (fremmet av bloggeren i 2006). Senere påmindt i formannskapet i 2008 og nå fremmet av solidaritetslista. Denne saken er det enstemmig tilslutning til. Jeg gleder meg til vi kommer igjang i 2009.

2. Interpellasjon om ungdomsklubben (fremmet av bloggeren til dette møtet). Interpellasjonen har bakgrunn i artikler i Telen vedrørende sprengningsarbeid som har ført til omfattende skader og en usikker fremtid for ungdomsklubben. Ordføreren sa seg enig i at situasjonen i dag ikke er tilfredstillende og det blir holdt et møte med utbygger i neste uke for å forsøke å komme til en enighet.

3. Bosetning av flyktninger. I formanskapet la bloggeren inn et forslag om at kommunen skulle bosette 30 flyktninger fra 2010. I kommunestyret argumenterte bloggeren for at vi kunne gjøre dette allerede fra 2009, da vi til nå i år har klart flere bosettinger enn prognosene tilså i formannskapet.

Forslaget fra KrF i formannskapet ble da likevel stående og det er et godt og offensivt forslag. Til nå i år har kommunen bosatt 10 flyktninger.

Kommunestyret vedtok dermed at man skulle ta imot minst 15 flyktninger i 2009 og 30 fra 2010.

Nå gjelder det for Notoddens befolkning å åpne hjem og leiligheter for flykningene. Der det er hjerterom er det husrom heter det. La oss håpe det gjelder i Notodden.
Free Belarus

12.nov.2008 @ 13:57
Nå har jeg startet et nytt prosjekt på facebooken. Håper det funker.

sensur2

Jeg la ut dette bildet, og oppfordrer folk til å tagge seg i bildet. Hadde vært spennende å visst hvor mange det var mulig å tagge i et bilde på facebook.

Du kan tagge deg selv her

Demonstrasjon for arbeidsplassen!

11.nov.2008 @ 23:24
fakkeltog
Det er i dag første gang jeg har demonstrert for egen arbeidsplass. Regjeringens enorme avgiftshopp på produktavgiften for brus har satt sinnene i kok hos oss brusfolk. 61% avgiftsøkning er trolig norgesrekord i vår kategori.

avgiftssjokktg

Takk til Trude og dere andre som deltok i markeringen!

Se forøvrig denne facebookgruppen

Not my Busch!

11.nov.2008 @ 10:06
Riksadvokat Tor-Aksel Busch foreslår å dra igang debatten om legalisering av hasj.

Han viser til at 48 prosent av unge menn i Oslo-området har brukt hasj før de fyller 30 år. En stor del av befolkningen blir derfor kriminalisert når man diskuterer straff for cannabisbruk, mener Riksadvokaten.

Bare mange nok begår et lovbrudd skal det derfor gjøres lovlig?

52 prosent av alle narkotikadommene i fjor gjaldt bruk og besittelse av små mengder narkotika. Dette binder opp store ressurser hos politi og påtalemyndighet, mener Busch.

Skal det da være slik at vi gjør unntak for de små forbrytelsene fordi det tar for store ressurser fra politiet?
Hvis du stjeler en eventyrsjokolade er det greit, men stjeler du en konfekt så bør du straffes?

Jeg mener at denne må man lenger inn i bus(c)hen med!


Nå kan du kommentere bloggen

11.nov.2008 @ 09:32
Fant ut i går at det ikke gikk ann å kommentere bloggen min. Hadde visst huket av på "ikke tillatt kommentarer".

Notodden budsjettet for 2009!

10.nov.2008 @ 16:25
Det eneste som alltid er sikkert når rådmannen legger frem sitt budsjettforslag er at slik blir det ikke.

I vårens reviderte budsjett ble KrF en viktig brikke for å sikre mer penger til helse og skole. Det skal vi også bli denne gangen. I tider hvor økonomien strammes til er det viktig å ha fokus på nettopp disse basisoppgavene. Er de andre paritene enige i våre prioriteringer vil et bok og blueshus til 130 millioner - og med svært usikkert fremtidig driftsplan være i faresonen.

Formannskapet og kommunestyret har nå ca 1 måned på å få budsjettet i havn. KrF er innstillt på dialog med alle, uansett politisk ideologi.

Deuchlandstag en dag etter!

10.nov.2008 @ 16:12
tajungeunion

Etter å ha fordøyd følelsene fra dette gigantiske arrangementet må jeg si at det har vært en svært lærerik og interessant tur. Merkels tale var bare ett av høydepunktene.

Svært mange unge politikere som jeg møtte på konferansen er opptatt av spørsmålet "hvorfor er ikke Norge medlem av EU"? Og det er selvsagt vanskelig for en normann og forklare dette overfor politikere som har jobbet i årevis med tilpassninger for å bli med i det europeiske felleskapet. Noen ganger tenker jeg det var godt jeg ikke var 18 år i 1994,så jeg har hvertfall ikke en Nei-stemme på samvittigheten.

Angela Merkel!

08.nov.2008 @ 10:06
merkel
Det er flott å være på kongresen til Junge Union (KrFUs søsterparti i Tyskland). Over 600 gjester er på plass for å overvære Deuchlandstag eller landsmøtet som vi ville sagt.

Det er høy kvalitet på foredragene. Forbundskansler Angela Merkel var i går tilstede og holdt en tale med påfølgende spørsmål.Det var en fornøyelse å følge med, selv for en med G i Tysk. Angela Merkel berørte finanskrisen, enhetsskolen og Norge. Ja du leste riktig. Angela Merkel er bekymret for at tyske leger reiser til Norge og Sveits, fremfor å være hjemme og arbeide i Tyskland.

I min tale til landsmøtet hilste jeg fra KrFU. Jeg takket selvsagt høflig for de tyske legene vi får ha i Norge (til stor applaus i salen), og takket for sammarbeidet med Junge Union. Andre temaer var den politiske situasjonen i Norge med en rød/grønn regjering, som tyskerne selv har erfart ikke virker.

Kvelden fortsatte med forhandligner til kl 0200 og påfølgende festligheter.

Telemark fikk sølv i søppelkasting.

06.nov.2008 @ 16:02
 
Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at Telemark i 2007 inntok en pinlig andreplass på listen over fylker som kaster mest søppel per innbygger. Hver av oss kaster et halvt tonn(!) søppel!
 

Med et bidrag godt over gjennomsnittet bidro Telemark sterkt til den nye søppelrekorden på 429
kilo avfall per nordmann i 2007, 15 kilo mer enn året før.

Notodden KrF har tidligere foreslått enkle tiltak for å snu denne trenden i vår kommune.

Dette gjelder bl.a."nei til uadressert reklameklistremerker distrubiert av kommunen"som ble nedstemt i kommunestyret.

Ikke alle rekorder er verdt å slå. Trenden må snues og tiden er inne for å gjøre Telemark til et miljøfylke!


Kebablov på høring i Notodden!

06.nov.2008 @ 15:50
Formannskapet vedtok i dag å sende ut forslag om begrensede åpningstider for serveringssteder på høring. Det er politiet i Notodden som har ønsket å innskjerpe åpningstidene for kebab og pølseboder i kommunen. Bakgrunnen skal være bråk etter stengetidene på sjenkestedene.

Kebabloven som nå skal ut på høring (enstemmig), vil om den blir vedtatt gjøre innskrenkninger i åpningstider for salg av mat. Det betyr i grove trekk at kebabstedene må stenge tidligere og døgnåpne bensinsstasjoner må dekke til pølsedisken ved et gitt klokkeslett.

Jeg synes forslaget er pølsevev. Vi får se om høringsinnstansene er enige...

Flott at det ble nei!

26.sep.2008 @ 08:48
Geir Magnussen blir ikke ny rådmann i Notodden. Han ville sikkert blitt en god rådmann for Notodden. Dessverre hadde han for høye lønnskrav.

Jeg synes det er svært modig av ansettelsesutvalget å si nei til et høyt lønnskrav nå. Lønnsgaloppen i offentlig sektor har blitt for stor. Vi kan ikke ha wall street tilstander i main street Notodden. Press av lederlønn vil kun skape nye urimelige forventninger blandt de ansatte i kommunen, og det fører igjen press på privat sektor om å øke lønningene der.

Ordføreren i Notodden har god lønn. Ordføreren har 85% av stortingslønn og rådmannens lønn bør ligge i samme lønnsleide.


Når blir de ferdige?

24.sep.2008 @ 18:22
bilde014

I mange måneder har en av byens viktigste innfartsårer vært stengt. I morgen tidlig har jeg tenkt å ringe teknisk avdeling i kommunen. De bør ha et godt svar på når denne veien skal åpnes igjen (og det bør være snart). Hvis ikke er Telen neste stopp!

At man kan okkupere en vei i så lang tid er dramatisk. Fotgjengerfeltene er borte og dette fører til store omveier for de som ferdes i området. Samtidig er det vanskelig for folk utenbys fra og finne frem i byen. Noe som igjen skaper tap for de næringsdrivende i sentrum.

Jeg håper kommunen har gitt klare tidsfrister for når denne veien skal være åpnet igjen. Dersom den fristen er passert er det bare en ting som fungerer for å få fortgang i prosessen; DAGBØTER!


Følg med og SE HVA SOM SKJER!

Siste; Teknisk avdeling sier at etter et møte med utbygger har de blitt enige om at veien skal åpnes 15.november!

Et vedtak som kan redde liv!

18.sep.2008 @ 21:18
tor andre og trond giske

Etter en lang prosess med interpellasjon og i dag en skikkelig fremlagt sak i kommunestyret vedtok Notodden Kommune følgende etter forslag fra bloggeren;

1. Notodden Kommune skal være en spilleautomatfri kommune.
2. Aktuelle aktører gjøres kjent med kommunestyres standpunkt.
---------------------------------------------------------------

Kommunestyrets enstemmige signal er et spark bak til Trond Giske og hans automater. Nå blir det spennede å se hvorvidt staten gjennom Norsk Tipping våger å trosse lokaldemokratiet i Notodden for å føre nye skjebner ut i spillegalskap.

PS: Bilde over er fra Milan - Liverpool. CL finale 2007.

Sikkert som banken?

17.sep.2008 @ 22:56
bilde091

Børskrakket forstetter. I kveldens handel er børsene i New York ned mellom 4 og 5 prosent. Det lover ikke godt for morgendagens handel i Oslo. Fall på 4-5 prosent er svært sjeldent. Fall på 4-5 prosent, når markedet allerede har falt dramatisk de siste ukene er enda sjeldnere. Krakket på Wall Street er forøvig nest mest leste artikkel på cnn.com, nest etter Lynne Spears (søstra til Britney) graviditet.

Skylden for børskrakket ligger i følge ekspertene på banker som har tatt for stor risiko i sine utlån til kundene. Både politikerne og byråkratiet har sluppet fri fra medias kritiske søkelys på tross av at pengene sitter løst hos den norske regjeringen for tiden. Forrige uke skulle regjeringen bruke 10 millarder på bedring av veier. I forrigårs brukte Jens Stoltenberg 5 milliarder i Brasil og dagens milliard skal gå til vindmøller på Vestlandet. Dette kommer på toppen av vårens gigantiske lønnsoppgjør og innføring av verdens dyreste pensjonsordning, AFP.

Jeg tør påstå at politikerne har gitt oss for mye. Og mye vil ha mer. Derfor har vi store forventninger til at vi skal bare få det bedre og bedre. Det har gitt oss troen på at det er lurt å kjøpe små leiligheter i store bygårer til høye priser. For ikke snakke om bil nummer to i garagen, som vi skulle bruke når vi kjørte til hytta på fjellet som vi ikke bruker.

Det er kanskje riktig at det er bankene som har gitt oss for mye lån, og politikerne har gitt oss drømmer om "change you can belive in" og løfter om "billig bensin", men vi har jo faktisk lånt penger til mye vi ikke trenger. Kanskje er vi litt medskyldige selv også.

1.mai er ekskluderende!

26.apr.2008 @ 08:28
Nå er 1.mai programmet på Notodden klart. Selv om hovedparolen "Fullverdig lokalsykehus på Notodden" er en samlende parole, er det mye med 1.mai arrangemente som virker ekskluderende på en som ikke har fagforeningsboka i orden.

1. Hovedtaleren går på rundgang mellom de 3 røde partiene.
2. Først i toget går de med Røde flagg, som symboliserer kommunismen og dets undertrykkende regimer.
3. Parolene er tilpasset hvem som sitter i regjering.

Kommunen har valgt (mot min stemme) å støtte opp økonomisk rundt 1.mai arrangementet. Jeg mener at en støtte til 1.mai arrangementet burde sikeret en mer inkluderende og mindre politisk markering av den internasjonale solidaritetsdagen. Det ser det ikke ut til å gjøre.


Ny ordfører!

25.sep.2007 @ 20:14
Det er tirsdag og jeg er kommet midtveis i min ferie. Gradestokken ligger fortsatt 25 grader pluss og det er ikke en sky på himmelen over Los Angeles.

Det er godt å være ferdig med valgkampen. Dårlig nattesøvn, ugreie leserbrev og sinte tilbakemeldinger. På den annen side veldig mange positive journalister, kollegaer (både i eget og andre parti),  LO og andre.

Lise Wiik blir ny ordfører på Notodden. Da det ble sosialistisk flertall er Lise Wiik det beste alternativet. Hun har både erfaring, lederevner og tør å ta tak. Etter min mening vil hun lede arbeiderpartiet mot sentrum og vise ansvarlighet overfor økonomisk handlingsrom. Lise Wiik blir Notoddens første kvinnelige ordfører. Hun seiler dessuten opp som en klar kandidat til stortinget om to år. Som første vara til stortinget i dag og med en tilnærmet annonym stortingsbenk fra arbeiderpartiet er hun en klar kandidat til en av de 3 første plassene på Ap's liste.

Hvem som blir Ap sin sammarbeidspartner er ennå uvisst. Mye tyder imidlertid på at det blir SOL. Sentrumspartiene har vært svært åpne for sammarbeid. Vi ønsker virkelig et sammarbeid. Vi tror det blir vanskelig for AP med en ny periode med et dominerende SOL.Godt valg!

10.sep.2007 @ 06:34

Det har vært en god valgkamp. For Notodden sin del mener jeg partiene stort sett har vært flinke til å ikke angripe hverandre, men å presentere sine saker. Derfor er det grunn til å takke de andre lokale partiene.

Jeg kunne tenke meg å oppsummere med de 5 høydepunktene fra valgkampen sett fra min side.

1.Utdelingen av frukt på Notodden Ungdomsskole.
- Gleden blandt ungdomsskoleelevene var enorm da KrF delte ut frukt rett etter siste skoletime. Bildet vist her i bloggen tidligere viser noen av de fornøyde elevene.

2. LOs valgdueller.
- Det var kjempe gøy å delta i LOs valgdueller. For uten meg selv deltok 2.kandidat på KrF lista Hanne Thürmer i duell mot Morten Halvorsen. Det var veldig inspirerende å se Hanne gjøre en kjempe god duell.

3. Nominasjonsmøtet i Notodden KrF.
- Det var med stor glede jeg fikk lov til å være KrF sin ordførerkandidat i Notodden. KrF turte å satse ungt og i kveld får vi se om det var lurt. Den fantastiske listen, med Hanne Thürmer, Knut Duesund, Marita Vik og Trond Hegna blir forhåpentlig vis en viktig maktfaktor i kommunestyret.

4. Skolevalget på Notodden.
- KrF fikk sitt beste skolevalg på Notodden noen gang. Med 8,4% oppslutning ble KrF større enn SV og RV til sammen. Større en SP og H.

5. Ny jobb.
Ja det er faktisk tilfelle. Midt i valgkampen har jeg også fått meg ny jobb. Fra 2.oktober overtar jeg som selger  i Coca-Cola mot resturant og utelivsbransjen i hele Telemark. Jeg har frem til nå ukepedlet i 2 år til Coca-Colas kontorer på Lørenskog og det blir godt å slippe det.

Godt valg og drikk en iskald Coca-Cola :)


Nettmøte i Telen.

06.sep.2007 @ 07:33
http://www.telen.no/apps/pbcs.dll/netguest?Avis=TL&Dato=20070904&Kategori=VALG&GID=15742/

Gode målinger

06.sep.2007 @ 07:26

Notodden KrF har gode målinger for tiden! I dagens Telen får KrF 11,8%!!! Dette er et utrolig bra resultat. Dersom dette blir valgresultatet skal vi være utrolig fornøyd. Målingen viser forøvrig fremgang for alle borgerlige parti og klar tilbakegang for Ap, Sol og Sp. Dersom denne målingen ville vært valgresultat ville forhandlingene etter valget være avgjørende for hvem som får ordføreren. KrFs mål er sammarbeid blandt sentrumspartiene.

En annen måling viser at 8% ønsker meg som ordfører. Justert for de som ikke stemmer betyr det at man trolig har noe støtte også utenfor eget parti. Ordførermålingen er en stor personlig seier for Drugeli, men et stort nederlag for ordføreren. FrPs Nils Bjørnflaten scorer bare 11%.


KrFs beste skolevalg noen sinne!

04.sep.2007 @ 07:47
KrF på Notodden scoret 8,4% av stemmene til elevene og ble 4.største parti ved valget på Notodden VGS. Dette er det beste valget KrF noen sinne har gjort på Notodden. Det lover bra med tanke på valget om 6 dager. Frp ble største parti foran Ap og V. KrF er 4.største parti i målingen. Interessant faktum er at KrF er større enn både SV og RV til sammen. Ved valget for to år siden var SV tre ganger så store som KrF. Nå er de halvparten så store. FrP, H, V og KrF ville i denne målingen fått et klart flertall av stemmene. Resultatet viser med tydlighet at ungdommen på Notodden ønsker forandring!

KrF delte ut frukt og grønnt!

29.aug.2007 @ 21:44

Utdeling av frukt og grønt. Foto: Kjell Aulie, Varden
KrF Notodden er ikke fornøyd med at kommunen har brukt opp pengene som skulle gått til frukt og grønt i skolen. Derfor aksjonerte vi på Notodden ungdomsskole.


Den store fruktbløffen

28.aug.2007 @ 07:33
I dag ble det kjent at elevene ved skolene i Notodden ikke får frukt i skolen slik regjeringen har lovet. Pengene har gått inn i rammetilskuddet og kommuen har brukt pengene til andre formål.

Det hele fremstår som en stor skandale for Ap og SV som har hatt så tydlige lovnader, men som så til de grader har tråkket i salaten. Taperen er nok en gang elevene i Notodden som ikke får frukt. Rektor Olav Smedsrund forteller "Det er jo et ugjendrivelig faktum at et fruktmåltid også er svært viktig for læring og trivsel". I så måte får elevene dårligere læringsutbytte og en dårligere skoledag.

I panikk leter nå Ap/SV lokalt etter penger for å få til frukt i skolen for å rette opp det elendige forarbeidet. De peker på å ta pengene fra innbyggerinitiativet i forbindelse med vann-avløpsaken tidligere i perioden, men pengene herifra var jo ikke tiltenkt å finansiere regjeringens lovnader, men gå til styrkingstiltak i skole og eldreomsorgen.

Fruktbløffen i Notodden er et stort tap for elevene og en pinlig sak i valgkampen for Ap og SV.

Miljøet allerede glemt?

22.aug.2007 @ 08:17

Det som på forhånd skulle bli årets store valgkamptema miljø virker til å være glemt allerede. Jeg hadde virkelig sett frem til en sak hvor avstanden til klima-alliansen Frp, H og Ap var skikkelig stor. Det passer kanskje Siv og Jens best å ikke snakke om miljø. De har jo tross alt en fryktelig miljøhistorikk å se tilbake på.

KrF Notodden får besøk av KrFs miljøpolitiske talskvinne Line Henriette Holten Hjemdal tirsdag. Da vil KrF snakke om miljø på søppeldynga. Trolig blir vi de eneste som planlegger bedriftsbesøk der i valgkampen.

Jeg kan forsikre velgerne om at KrF ønsker miljøfokus. Skulle man tro mediene og folkemøtene til nå har miljøproblemene nærmest blitt løst. Eller så er det vel slik at når stemmene skal telles er det flere eldre enn ekorn som stemmer.


Best å bo i KrF-kommuner!

20.aug.2007 @ 22:39

SSBs levekårsundersøkelse viser at det er best å bo i KrF styrte kommuner. Ikke overraskende er det dårligst å bo i SV og AP-styrte kommuner.

Notodden Kommune kommer dårligst ut på uføre og attføring. SSBs levekårsundersøkelse står i stor kontrast til ordfører Bjarne Bakkens (AP) friskmelding av kommunen for bare noen få måneder siden på bakgrunn av en rapport som skulle vært publisert i slutten av mars, men som ennå ikke er publisert.

Notodden trenger et bedre rykte, men det hjelper ikke å komme med falske friskmeldinger. Kommunen må satse på utdanning og arbeidstrening. Det er også viktig at barna får gode rollemodeller. Notodden har mange positive talenter innenfor sport og kulturliv. Disse vil være viktige om Notodden skal bli omtalt som noe annet en "trygdebyen".


Nettmøte i dag på dagbladet.no

17.aug.2007 @ 10:13
I dag blir det nettmøte og valgduell mellom Asgeir Drugeli (RV/SOL) og Tor André Ljosland på dagbladet.no.

Debatten skal være kl 1300 og det blir muligheter for å sende inn spørsmål på dagbladet.no

Motgruppa mot Tor Andre Ljosland som ordfører!

17.aug.2007 @ 10:08
Til forbauselse når jeg søkte mitt navn på facebook oppdaget jeg i tillegg til min egen profil og min facebook-gruppe at det nå er laget en MOTGRUPPE mot at jeg skal bli ordfører.

Gruppen med 2(!) personer pr 17/8 kl 0945 har det som budskap at det er dumt å drive valgkamp på facebook og at KrF har vært for opptatt av Storgatasaken.

KrFs valgkampsaker er ikke Storgata, men trygg oppvekst og bedre alderdom. Dette er ting vil har hatt mye oppmerksomhet rundt. Vi har bl.a. tatt opp mangel på lærere, store forskjeller i skolen og sommerskole. Dessuten ønsker vi fokus på en verdighetsgaranti for de eldre. Vi tror det er disse sakene som vil styre debatten frem mot valget.

Det er aldrig hyggelig at noen starter aksjoner mot en som person. Samtidig tror jeg ikke det er spesielt vondt ment, og jeg legger til at det er noe man må regne med når man stiller som ordførerkandidat.

Ap snur i Storgatasaken!

15.aug.2007 @ 09:41

Det er et historisk svakt Arbeiderparti vi er vitne til i Notodden for tiden. Meningsmålingen som for litt siden ble presentert i Varden ville gi Arbeiderpartiet historisk lav oppslutning, dersom det ville blitt valgresultatet.

I dag står 4 smilende listekandidater i Ap frem i avisa og lover å avslutte forsøksperioden med stengt Storgate. Dette til tross for at Ordføreren fra samme parti lovet å ikke avslutte forsøksordningen før perioden var over.

At Arbeiderpartiet i Notodden har vinglet, sprukket og snudd er ikke noe nytt denne perioden, men at det skjer så tydelig er spesielt.

De 4 smilende Ap-politikerne begrunner det at de nå snur med at de ikke vil at en fillesak skal ta fra andre saker vikitg oppmerksomhet.  - At Arbeiderpartiet hevder at stengingen av Storgata er en liten fillesak er nok et synspunkt de står ganske alene om. Næringsdrivende har hatt underskriftsaksjon hvor 38 av 40 næringsdrivende skrev under. Rånerne har protestert. Media lager meningsmålinger og skriver side opp og side ned.

Hvis saken var en fillesak, hvorfor skulle man da gjøre et hastevedtak i kommunestyret for å få til perioden allerede i sommer.


Telemark - Landets dårligste veifylke.

14.aug.2007 @ 09:14
Ja ja, så var det klart da. Det som vi alltid har visst, men som vi aldrig har fått gehør for på stortinget. Telemark er landets dårligste veifylke.

Jeg lurer noen ganger på hvorfor det er slik. Er det noen sammenheng mellom at vi har de dårligste veiene og at fylkets politikere ikke har vært flinke nok? Har ikke våre stortingsrepresentanter gjennom årene vært dyktige nok? Er det slik at Telemark Fylkeskommune har den dårligste strateigen for veibygging?

Jeg tror vel mer på min siste teori enn de to første. Fylkespolitikerene har valgt en eninghetsstrateig. Så lenge man er enige skal alt gå så mye bedre. Politikerne på fylke har vært enige i lang tid nå, men noen nye veier har det jo ikke blitt.

Så skylder fylkespolitikerne på politikere i kommunene som f.eks Arne Storhaug på at de bryter med enigheten på fylket, men Storhaug og flere med han har sett det som fylkespolitikerne ikke har sett, nemlig at enigheten ikke gir veier.

Folkelig krav gir veier.
For min del tror jeg på løsningene som agderfylkene har gjort. De trappet opp utenfor stortinget i stor demonstrasjon. Biskop, Rikfolk, Fattigfolk og Bilister. Den store velgermassen støttet kravet om Ny E18. Stakkars den stortingsrepresentant som ikke ville bygge ny vei.

Fylkespolitikerne har nå en enighet. Med seg selv og med stortinget. Ingen ting skjer. Med Vegdirektoratets liste over de 15 dårligste veiene i landet bør fylkespolitikerne bryte sin enighet med stortinget om at det er greit å vente på NTP-er og utredninger. Veiene forfaller nå.

Kulehoder.no

14.aug.2007 @ 08:17
Nå har du muligheten til å skyte meg inn i kommunestyret og fylkestinget. Sjekk ut www.kulehoder.no og trykk på Telemark. Da vil du få spille et morsomt spill med et politisk budskap.

Videoblogg2

09.aug.2007 @ 22:53
Det har vært noen hektiske, men veldig bra dager. VG, Nettavisen, Nrk Østafjells, P4, Varden, TA og ikke minst Telen har nå skrevet om vår første videoblogg. Over 5000 har sett filmen, og de fleste er fornøyd.

Fornøyd er ikke Torgeir Fossli fra Venstre. Han uttaler i dagens Telen at han mener videoen grenser til populisme og stiller spørsmål med min habilitet ettersom min far er næringsdrivende i sentrum og innbitt gågatemotstander.

Se videoen og bedøm selv.

Se forøvrig også Torgeir Fosslis video. Den ligger rundt 5000 visninger bak, så den kunne trengt noen ekstra treff.

(Burson-Marsteller har vurdert Fosslis valgvideo. Resultatet kan du lese her. Jeg kan vel røpe at terningkastet tilsvarer dagens mandat antall for Venstre i kommunestyret).

Videoblogg!

06.aug.2007 @ 10:12

Internett er en utrolig spennende kanal for fronting av politikk.

Nå er det gått under 12 timer siden jeg la ut den første valgvideoen på snutter.no og allerede har over 200 sett min første videoblogg. Det er flere enn de som stemte Venstre i Notodden ved forrige kommunevalg.

Har du ikke fått den med deg kan du se den her.


SISTE: Klokken 1500 i dag har filmen blitt sett over 860 ganger!!!


Høyres program er godt utgangspunkt for sammarbeid.

03.jul.2007 @ 10:21
Jeg har nå gått igjennom Notodden Høyres program. Dette er hyggelig lesning for de av oss som gjerne ser et storsentrum samle seg ved valget i høst.

Den største positive overaskelsen i Høyres program er at det er en veldig satsning på miljø. Dette er serdeles gledelig. Lokal klimaplan er også i vår interesse. Det å jobbe for at Notodden blir Telemarks miljøby nummer 1 er i tråd med vår visjon.

Det er også gledelig lesning at Høyre og KrF er enige om å øke lærertettheten i skolen. Notodden skolene behøver både flere lærere og satsning på kompetanseheving blandt de lærerene som er i skolen.

Trygg oppvekst og bedre alderdom er KrFs slagord denne valgkampen. Høyre vil sammen med KrF satse på eldresenteret og øke kvaliteten i eldreomsorgen. Et kunnskapsløft i eldreomsorgen kan være en god ide.

KrF og Høyre er enige om at Notodden skal være en JA kommune og at vi skal satse på Notodden Utvikling som næringsutvikler.

Jeg savner en visjon i Høyres program. KrF vil skape optimisme og positivitet om Notodden som sted å bo. Vi vil at folk skal kunne si "Look to Notodden".

Jeg tror vi kan bli enige med Høyre. Utgangspunktet er i hvertfall godt.

Møte med styreformannen i The Coca-Cola Company!

29.jun.2007 @ 09:33
image5
Det var en stor dag på jobben i går. Vi hadde besøk av styreformannen for TCCC. For en småaksjonær (eller skal jeg si microaksjoner) i Coca-Cola ble det et veldig gøy møte.

Høyhastighetsbane

26.jun.2007 @ 16:01

Norsk Bane er på hugget . Nå skal det investeres for å få høyfartsbane også i Norge. Det er gledelig at det som for få årsiden var et visjonær ønsketenkning i noen ungdomspartiers program nå er blitt dagsakutelt for det store politiske flertall. At dette nå er politisk gangbart skyldes innsatsen til bl.a. Norsk Bane og andre illsjeler.

Der Telemarkspolitikerne har diskutert flikking på 100 år gammel jernbane, har private investorer våget å drømme større. Toget går dersom vi ønsker å legge de nye traseene via Telemark. Dersom politikerne i vårt fylke ikke nå slutter opp om initiativene risikerer vi å få Telemark som høyhastighetsfri fylkeskommune. Det er nok av andre fylker og fylkeskommuner som vil legge toget om sitt område.

Fylkeskommunen har nå muligheten til å få til det ikke har klart selv. Tog som kan konkurrere med privatbilismen og flytrafikken.

Fylkeskommunen kan diskutere bompenger, eidangertunlell og bratsbergbane, men ingen av disse tingene gjør Telemark spesielt interresant kommunikasjonsmessig. Som et fylke midt mellom storbyene Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand er det rart vi ikke ønsker å få plassert Norges knutepunkt i Telemark!


Ny spillpolitikk

22.jun.2007 @ 02:47
image4
Trond Giske og Tor Andre møttes i pølsekøen utenfor Olympia staion i Athen denne våren.

30.juli fjernes alle spilleautomatene rundt om i landet. Det er en utrolig lettelse for tusenvis av spilleavhengige. Det bekymringsfulle er at om noen få måneder vil staten igjen påtvinge spilleavhengige nye lidelser gjennom utplassering av nye automater.

 

Jeg vil sterkt advare mot denne formen for gambling med folks liv. Under helgens KrFU landsmøte håper jeg derfor å få med meg landsmøtet på følgende tiltak for å redusere spilleavhengigheten;

 

-         Maksgevinst for spill kr 2 millioner.

-         40 spillefrie dager årlig hos Norsk Tipping og Rikstoto

-         Styrking av hjelpetilbudet

-         Forbud mot overføringer fra Norske banker til spillselskap i utlandet


KrFU landsmøtet

22.jun.2007 @ 02:29
KrFU arrangerer denne helgen landsmøte i Stavern. Kjell Ingolf Ropstad skal velges til ny leder etter Inger-Lise Hansen som er blitt 2.nestleder i KrF.

Jeg reiser til landsmøtet med utelukkende politisk agenda. Jeg har med meg 2 resolusjoner som jeg håper å få vedtatt. I den ene håper jeg å få med landsmøtet på å oppheve ordninger med forkjøpsrett til boliger, da dette er et stort hinder for mange unge boligkjøpere. Den andre resolusjonen omhandler ytterligere nye tiltak for å begrense spilleavhengighet, herunder maksgevinst på 2 millioner i pengespill og krav om flere spillefrie dager hos Norsk Tipping og Rikstoto.

Landsmøtet blir den føste begivenheten for Telemark KrFUs nye leder John Mpongo. John er opprinnelig fra Kongo, men har vært med i KrFU i mange år. Nå har han tatt på seg denne viktige lederoppgaven. Lykke til!

Verdens merkeligste gågate!

22.jun.2007 @ 02:16
Notodden kommunestyre vedtok i kveld å stenge storgata for biltrafikk. Alternativ C i rådmannens innstiling (det med størst grad av gågateareal) ble foretrukket. Utfallet av avstemningen var ventet. Det som er spesielt med "gågata" på Notodden er at det fortsatt skal være storgata for taxi og buss. Dette innebærer at de aktiviteter som man andre steder finner i en gågate slik som salgsboder, border og stoler ikke vil kunne settes ut i gata for å skape liv og røre. Hva skal man derfor med en gågate? Det er jo ikke slik at fortauene langs veien er for trange.

Innføringen av gågate førte også med seg en positiv ting. For første gang er man villige til å gi gratis parkering i hele Notodden Sentrum. Et forslag KrF flere ganger har foreslått uten å få gjennomslag for. Dette gjør at butikkene i sentrum får like parkeringsvilkår som kjøpesenterne. Så da gjenstår det bare å se da om folk finner veien til sentrum, nå som Storgata er stengt i begge ender.

KrF vil endre politivedtektene på Notodden

06.jun.2007 @ 15:20
Notodder KrF ønsker å rullere politivedtektene for å forby spilleautomater på Notodden.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.2625387

Tidenes yngste KrF

30.apr.2007 @ 12:14

image1
Foto: Lars Løkkebø - Telemarksavisa


Landsmøtet i KrF denne helgen var en stor opptur for alle velgerne som i lang tid har ventet på KrFs fornyelse. Valget av Inger Lise Hansen som nestleder i partiet gir partiet den nødvendige bredde i partiledelsen til å favne like bredt som de store partiene. KrF ble romsligere og rausere parti. Samtidig får vi norges beste skolerte og kunnskapsrike nestleder.

KrF satser ungt. Det er ikke bare jeg som vil ta makta. Vi har unge ordførerkandidater i Kristiansand, Bergen, Sarpsborg og flere mindre kommuner. I KrFUs opprinnelige strategidokument lå det 3 målsetninger for valgkampen i 2007; 

1: KrF skulle få 100 unge folkevalgte KrFU'ere
2: KrF skal få 3 ordførere eller varaordførere
3: Geir Helljesen skal nevne KrFUs gode valgkamp på valgsendingen 11.sept.

Dette "store og hårete" målet kan nå bli en realitet.

KrF har med ungdomssatsningen endelig en mulighet til å nå ut til yngre velgere. Politikken har vi alltid hatt, kommunikasjonen og kandidatene er nye. Jeg gleder meg til å jobbe for KrFs nye ungdomsprofil!


Debatt i NRK-Telemark om stenging av Storgata

17.apr.2007 @ 17:25
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/246149 

spol til ca 17.minutter.

Debattmotstander er Ordfører Bjarne Bakken (AP).

Storgata er for alle!

13.apr.2007 @ 11:52
Kommunen vår trenger et levende sentrum. I sentrum er Storgata livsnerven som knytter bilister, syklister og fotgjengere sammen med næringsliv og kulturlivet i sentrum.  

KrF vil ikke stenge deler av Storgata for biltrafikk. Storgata har vært og er nå stengt på grunn av opprustning. Når gata har blitt åpnet igjen, har dette ført til økt omsetning i forretningene. KrF har tro på å videreføre opprustningen av sentrum, derunder også torvet. Vi har tro på at bedre tilgjengelig til å parkere bilen gratis vil føre til økt aktivitet i sentrum. Vi tror på at et lavere skatte- og avgiftsnivå vil tiltrekke seg nye forretninger til byen. 

Storgata er for alle. Derfor må man vise hensyn til hverandres ønsker og behov. Vi vil skape trygghet i byen. Synlig politi, god tilrettelegging for funksjonshemmede, brede og isfrie fortau, og gatelys som lyser. 

Det viser seg at et fortsatt mørkerødt styre i Notodden etter valget kan føre til stenging av deler av Storgata. Vi ønsker å være et alternativ til dette styret.


Alle alle vil vi ha med!

29.mar.2007 @ 08:35
(Innlegg i spalten, OSS FOLK FLEST, ny veg (KrFUs medlemsmagaisin))

 Kjære KrFUer.

Du kjenner kanskje igjen overskriften fra søndagsskolen. Et stort ønske om å få flest på mulig med på laget! Har du som KrFU'er den samme innstillingen som du hadde på søndagsskolen? Nå er det riktignok ikke slik at du får en stjerne i boka eller en linjal med "jeg er veien sannheten og livet" om du gjør det, men vi blir ett ekstra menneske i organisasjonen. Og det kan vi trenge. 

I min jobb er jeg heldig og får mye god kursing, eller coaching som det heter. Jeg har blitt testet og min veileder sier at jeg er en "høy i". I følge skjemaet skal jeg da ha gode sosiale ferdigheter, men blank når det gjelder analytiske ferdigheter. Det er kanskje derfor jeg aldri forstod hvorfor Nils Johann Semb aldri gjorde byttene før 3 min før slutt selv om landslaget lå under med 0-3 for Moldova, eller andre europeiske storheter. 

Grunnet mine svake analytiske ferdigheter er det altså slettes ikke sikkert mitt videre resonnement holder, men vi forsøker. KrFU har i dag ca 2000 medlemmer. La oss si at hver og en av dere fikk med 4 stykker til på laget. Om disse 4 igjen klarte å skaffe 4 stykker som hver seg skaffet 4 som skaffet 4 nye så ville vi plutselig vært 512 000 KrFU og KrF'ere. Og hva ville da skjedd om alle disse igjen skaffet 4 som skaffet 4? Da ville langt over 100% av befolkningen i landet være med. Dette ville vært et godt utgangspunkt for å redde verden. Vi ville hvert fall rulet i kommunestyrene rundt om i landet.  

Interpellasjon om oppføging av interpellasjoner?

19.mar.2007 @ 15:39

Ordfører,

siden jeg ble valgt inn i kommunestyret har jeg fremmet en rekke interpellasjoner. Jeg takker for mange positive svar.

Positivitet til tross. Jeg savner at de positive svarene blir fulgt opp.

La meg ta et utdrag av de interpellasjoner som ikke er fulgt opp;


4/11-2004 Ungdomsdemokratisk organ (fra Tor André Ljosland).

Ordføreren stiller seg bak en fortgang i prossessen med et ungdomsdemokratisk organ. Siden skjedde ingen ting og det ungdomsdemokratiske organet har vært mer eller mindre ikke eksisterende etter dette.


15/12- 2005 Kommunens internasjonale nettsider. (grungitt spørsmål fra Tor André Ljosland).

Ordføreren lover at også de internasjonale nettsidene blir oppdatert i 2006. Siden den gang har linkene til andre aktører i Notoddensamfunnet blitt fjernet og vi står igjen med et dårligere tilbud en tidligere.


27/4- 2006 Automatfri kommune (fra Tor André Ljosland)

Ordføreren sier han vil ta kontakt med ordførerne i kommuner som har blitt automatfrie for å få en veiledning om hvilkenfremgangsmåte som har blitt brukt. 


22/6- 2006 Åpen spørretime i kommunestyret (fra Torgeir Fossli, V)

Ordføreren lover å be rådmannen utrede og inhente erfaringer å komme tilbake til kommunestyret med disse i løpet av høsten 2006. Pr i dag. Ingen ting er kommet tilbake til kommunestyret.


19/10- 2006 Forebyggende politiarbeid (fra Odd Erik Johansen, KrF)

Ordføreren ønsker en velkommen en informasjonskveld der flere aktører får komme å informere. Fortrinnsvis tidlig på nyåret. Pr nå. Ingen ting skjedd.


14/12- 2006 Notodden som Fair-Trade kommune (fra Tor André Ljosland)

Ordføreren synes initiativet er positivt og vil komme tilbake med en sak til formannskapet.
Pr nå. Ingen ting skjedd.


Jeg sitter å lurer på om jeg skal fremme en interpellasjon hvor jeg spør etter hvilke retningslinjer som blir fulgt for oppfølging av interpellasjoner, men jeg får vel bare et postivit svar og ingen endring.


Gi dem i dag deres daglige brød!

07.mar.2007 @ 16:06

Ofte har jeg undret meg over reklamene for matprat.no som til stadighet kommer opp på min lisensbetalte TV. Hvem driver denne siden? Hvem har penger til å sende så mye reklame? - Svaret er selvfølgelig staten!

Hver gang du kjøper kjøtt, egg , kylling, korn eller meieriprodukter er du med på å finansiere reklame for at du skal kjøpe enda mer av de samme varene. Staten krever nemlig en avgift på hvert kilo som selges til å drive opplysning. Denne omsetningsavgiften varierer fra nesten ikke noe for erter og korn til opp mot 3 kr/kg for svinekjøtt og storfe.

Denne statlige virksomheten er blir organisert i fire forskjellige virksomheter. Opplysningskontoret for kjøtt, egg og hvitt kjøtt, frukt og grønt og meieriprodukter.

For min del blir jeg påvirket av reklame. Jeg drikker mere Coca-Cola når jeg ser "the real thing" på skjermen. Det jeg er skeptisk til er at staten skal være markedsfører. Jeg mener hvertfall Tine og Gilde kan gjøre jobben selv. Det er jo ikke slik at staten samler inn penger for å markedsføre klær eller andre nødvendighetsgoder.  Tenk om staten skulle ta 6 kr av hvert par sokker som ble solgt for å sende reklame for sokker på TV. 

Det er paradoksalt at det største problemet i den 3.verden er underernæring, mens det ser ut til at fedme er blitt den nye folkesykdommen i den vestlige verden. Og her kjører attpåtil staten kampanjer for at vi skal spise mere.

Hva er statens mål? At vi skal spise mere kjøtt? I såfall kunne det vel være mer effektivt å redusere prisen med 3kr/kg.

For min del ville jeg gjerne sett at vi heller gav 3 kr kiloen for svinekjøttet til at flere barn i Afrika skal få nok mat, enn at vi skal bli enda feitere!


Rykk frem til bygge-start

01.mar.2007 @ 08:57

Heddal ungdomsskole skal rustes opp! Tirsdag kunne vi lese at Heddal ungdomsskole har vært på dispensasjon i over 6år. Nå skal endelig skolen rustes opp. Til glede for de ansatte, elever og foreldre!

I valgkampen for 4-år siden arrangerte elevene på heddal ungdomsskole debatt med politikerne i Notodden. Alle partier m/unntak av arbeiderpartiet møtte opp. I debatten var det bare Høyre/V som uttrykket at de var innstilt på å se på andre løsninger. Rett etter valget vedtok kommunestyret enstemmig en opprusting til over 30 millioner på Heddal ungdomsskole. Det er i praksis denne planen som nå skal gjennomføres, minst 3 år for sent.

I gårsdagens Varden kan man lese at Ap-Leder Lise Wiik mener det er å rykke tilbake til start. I mitt monopol spill heter det "rykk frem til start". Det er forøvrig også et veldig godt kort.  Planene for den nye ungdomsskolen i Heddal er faktisk så gode at kanskje rykk frem til slottsplassen ville være det best beskrivende kortet.

Alternativet til Arbederpartiet er å legge ned Heddal Ungdomsskole og busse elevene til ungdomsskolen i Notodden. Stikk i strid med de uttalelser som foreldre i Heddal har gitt utrykk for og det de selv stemte for i begynnelsen av perioden.

Ordfører Bakken i Notodden er det derimot ikke så enkelt å få ut av hva han mener. I skolesaker forholder han seg ganske taust. Både i saken om innholdet i skolen (den gode skole i Notodden) og i denne saken savner jeg å høre en leder stake ut kursen for skolene våre.

Jeg vil gi ros til Solidaritetslista, Senterpartiet og Fremskrittspariet for å stå sammen med oss i denne saken. Den gode tonen partiene i mellom i denne saken viser på nytt hvor spennende politikken i Notodden er på sitt beste.

Sol, Sp, FrP og KrF går også utover opprustning av Heddal ungdomsskole i sitt vedtak. Nå ønsker vi sammen å få en prioriteringsliste fra rådmann på opprustning av andre skolene. Det er et utrolig press på skolene i sentrum. Disse må også rustes opp. Jeg håper at det skolepolitiske forliket som vi nå er gått sammen om vil stå ved lagt frem til kommunestyret og at det kan danne grunnlag for en felles enighet (også med AP, H) til det beste for elevene i Notodden kommune.


Regjeringens ti bud til nyfødte.

27.feb.2007 @ 09:13
 
  1. Du skal gå i barnehage.
  2. Du skal ikke be bordbønn
  3. Du skal ikke gå på annet en den offentlige skolen
  4. Du skal betale din skatt med glede
  5. Du skal organisere deg.
  6. Du skal kunne bryte ekteskapet uten separasjonstid.
  7. Du skal beherske begge målføre. (SPs gjennomslag)
  8. Du skal ikke kjøre amerikanske biler.
  9. Du skal ikke delta på internasjonale operasjoner som ikke har tydelig forankring i et vedtak i FNs sikkerhetsråd og i sentralsstyrene til de tre rødgrønne partiene.
  10. Du skal ikke tro på alt foreldrene dine sier deg. Avlyd kun barnehagepersonell som er medlemmer av fagforeningen.

Verdens dyreste land!

26.feb.2007 @ 23:23
Kjære medborger. Vi hører til stadighet om at Norge er et av verdens rikeste land. Hvorfor må det da være slik at vi også er ett av verdens dyreste land å bo i?

Jeg, en ganske normal skattebetaler, kunne tenke meg å beholde litt mer av mine opptjente penger. Summen jeg tjener i jobben er lik 100%. Av dette har allerede min bedrift vært så snille å betalt staten 14,1% for å ha meg ansatt. Jeg selv betaler 38% i skatt til Kristin Halvorsen. Og av de resterende pengene betaler jeg 25% (13% på hamburger og cola) av alt jeg handler i moms til samme statsråd. Når jeg så gjør opp status skal jeg betale årsavgift, bensinavgift, piggdekkavgift og bompenger på bilen, som også skattes som en formue i ligningen. Som om ikke de 25% i moms, importavgiften, registreringsavgiften, miljøgebyret og forsikringen ikke var nok.

Er det penger igjen så skal man da betale lisensavgiften på TV, og det bør man jo gjøre om man har en liten drøm om å bli kulturminister. De som har regnet litt underveis vil finne ut at det fortsatt er noen kroner igjen. Hva skal jeg så gjøre med de? Kirken vil jo gjerne ha 10’ende, fadderbarnet mitt er mer beskjedent og tar kun 150 kr pr måned. Husleien i Oslo er ikke billig, og det koster fortsatt penger å få seg nye klær.

En rekke partier (mitt eget inkludert) prater varmt om valgfrihet, men tør vi igjen begynne å snakke om enkeltmenneskenes økonomiske handlefrihet? Jeg tror at det for de fleste normenn virker absurd at verdens rikeste land også skal være det dyreste.

hits